Cardiff City, koji je na kraju prošle sezone ispao iz Premier lige, objavio je danas kako je Ole Gunnar Solskjær napustio mjesto menadžera njihove momčadi, manje od godinu dana nakon što je na toj poziciji zamijenio Malkya Mackaya.


"U razgovoru s Oleom, u kojem smo pokušali donijeti odluku o najboljem smjeru za sve strane, moram sa žaljenjem reći da smo se dogovorili kako je u najboljem interesu kluba da se rastanemo. Ole je bio odličan profesionalac s kojim je bilo lako surađivati od njegovog dolaska u klub. Zbog razlika u filozofiji pristupa igri, odlučili smo se prijateljski rastati. On i njgova obitelj će uvijek biti dobrodošli u Cardiff Cityu." rekao je predsjednik kluba Mehmet Dalman.

Kontroverzni vlasnik kluba Vincent Tan je izjavio: "Olea smo doveli očekujući i vjerujući da će nam pomoći izbjeći ispadanje iz Premier lige. Nažalost, to se nije dogodilo. Nakon što je klub ispao, mnogi su mi ljudi savjetovali da ga otpustim, ali ja sam ga odlučio zadržati i u sezoni u kojoj igramo Championship. Nažalost, naši rezultati su pokazali kako odluka o njegovom ostanku na poziciji menadžera nije bila ispravna.

Ole je stoga odlučio podnijeti ostavku i ja sam je prihvatio. Tijekom kratke suradnje s Oleom, uvidio sam kako je on iskren i vrijedan profesionalac, ali nažalost rezultati na terenu mu nisu išli u korist. Želim mu sve najbolje u njegovoj budućoj karijeri u nogometu. Mi sada započinjemo proces potrage za njegovim nasljednikom, koji će našim dioničarima donijeti rezultate kakve zaslužuju."


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Želim se zahvaliti Vincentu što mi je dao priliku voditi Cardiff City FC. On ima moje puno poštovanje i doista mu želim sve najbolje u pokušaju da učini ovaj klub uspješnim. Međutim, razlike u filozofiji vođenja kluba su učinile da odlučim podnijeti ostavku i dopustiti klubu da krene u smjeru u kojem Vincent želi.

Ostavljam u klubu neke vrlo talentirane igrače i želim im se zahvaliti na njihovim naporima i nadam se da će se ove sezone boriti za promociju u Premier ligu. Također se žalim zahvaliti Mahmetu Dalmanu na njegovoj stalnoj i odanoj potpori i osjećam da sam stekao novog prijatelja." izjavio je Ole Gunnar Solskjær

Od početka sezone Cardiff City je upisao dvije pobjede, dva remija i tri poraza u ligi, te trenutno drži tek sedamnaesto mjesto na ljestvici Championshipa.


Dobro poznajete nogomet? Uzmite 100€ bonusa i zaradite klađenjem!