Napacdaču Chelsea Diegu Costi potrebno je oko petnaest dana kako bi se u potpunosti oporavio od problema s ozljedom mišića zadnje lože, izjavio je menadžer londonskog kluba Jose Mourinho nakon jučerašnje pobjede rezultatom 3:0 protiv Aston Ville na Stamford Bridgeu.

 

Španjolski reprezentativac je u toj utakmici postigao svoj već osmi gol u sezoni, a portugalski trener je otkrio kako bivši napadač Atletica gotovo niti ne trenira između utakmica kako bi zaštitio mišić od dodatnih napora.

Costa zbog ozljede trenutno može igrati samo jednu utakmicu tjedno, što Mourinhu predstavlja problem, s obzirom na utakmice Lige prvaka, ali olakšanje bi mogla donijeti reprezentativna stanka početkom sljedećeg mjeseca, ukoliko ga Vicente Del Bosque ne pozove.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Za napadača i njegovo samopouzdanje je uvijek dobro kad postiže golove. Posebno za nekoga tko ne trenira onoliko koliko bi trebao jer ga štitimo u određenim situacijama, tako da ne može igrati na svom maksimumu.

On na treningu ne radi gotovo ništa, odmara se i oporavlja od problema s mišićem zadnje lože kojeg ima svaki put kad akumulira umor. Mislim da, ako ostane ovdje petnaest dana na tretmanima i rehabilitaciji umjesto da ode u reprezentaciju, može biti potpuno spreman i za klub i za reprezentaciju u nastavku sezone.

Ako ne bude imao to razdoblje odmora i ako bude morao igrati utakmicu za utakmicom, onda će biti u problemima. Mišić je napet i uvijek postoji opasnost od puknuća. Moramo poštovati odluku izbornika, jer ga ne želimo sprečavati da se odazove eventualnom pozivu u reprezentaciju." rekao je Mourinho.

Costa problema s ozljedom mišića zadnje lože ima od kraja prošle sezone, a ozljedu je pogoršao igrajući za reprezentaciju početkom prošlog mjeseca, zbog čega je propustio kvalifikacijsku utakmicu protiv Makedonije.


Dobro poznajete nogomet? Uzmite 100€ bonusa i zaradite klađenjem!