Iako se španjolski reprezentativac Cesc Fabregas pokazao kao veliko pojačanje za londonski Chelsea, menadžer Arsenala Arsene Wenger tvrdi kako ne žali zbog toga što bivšeg kapetana svoje momčadi nije vratio na Emirates, iako je za to imao priliku.


Dvadesetsedmogodišnji veznjak je 2011. godine napustio Arsenal i preselio u Barcelonu, ali se već nakon tri godine odlučio vratiti u Englesku. Arsenal je imao pravo otkupiti njegov ugovor od Barcelone, što je bio dio dogovora kod njegovog prelaska u Španjolsku, ali Wenger je odlučio kako to neće napraviti, te je Fabregas za 38 milijuna eura preselio u Chelsea. Dio tog novca u iznosu od oko pet milijuna eura završio je u Arsenalovoj blagajni, pa mnogi vjeruju kako je to bio razlog zbog kojeg Wenger nije želio iskoristiti mogućnost otkupa ugovora od Barcelone, no on tvrdi kako su razlozi bili isključivo nogometne prirode.

"Ne žalim zbog toga što nismo doveli Cesca jer smo u tom trenutku već imali puno kreativnih igrača u veznom redu." rekao je Wenger za beIN Sports.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Engleski prvak Manchester City i njihovi susjedi iz Manchester Uniteda su se ljetos također povezivali s Fabregasom, a on je praktički potvrdio kako u tome ima istine rekavši kako je odbio ponude dva premierligaška kluba ne bi li se priključio Chelseau.

Bivši nogometaš Arsenala je sjajno započeo novu sezonu i pokazao se velikim pojačanjem, uz također iz Španjolske novopridošlog Diega Costu, te je odigrao značajnu ulogu u dosadašnjem dijelu Premier lige, u kojem je Chelsea još uvijek bez poraza.

Wenger, čija je momčad u međusobnom susretu glatko poražena od Chelsea, očekuje kako će njihov gradski rival prije ili poslije doživjeti pad forme. Uvjeren je kako njegova momčad tada može nadoknaditi zaostatak koji sada iznosi već devet bodova.

"I Chelsea će doživjeti teško razdoblje u sezoni. Naš raspored je na početku sezone bio iznimno težak i moramo vjerovati kako možemo dostići zaostatak za njima." dodao je Wenger.


Dobro poznajete nogomet? Uzmite 100€ bonusa i zaradite klađenjem