Argentinski reprezentativac Marcos Rojo je potvrdio kako je započeo štrajk u svom bivšem klubu Sportingu iz Lisabona kako bi izborio pravo na transfer u redove Manchester Uniteda.


Rojo je za 20 milijuna eura krajem kolovoza preselio na Old Trafford, dok je na jednosezonsku posudbu u suprotnom smjeru otišao Nani. Međutim, prijetila je mogućnost da transfer propadne u posljednji trenutak zbog toga što je prava na 75% Rojovog ugovora imala i treća strana, kompanija Doyen Sports.

Sukob je doveo do toga da Rojoj samovoljno napusti Sporting, nakon čega je reagirao bivši argentinski reprezentativac i bivši nogometaš Manchester Uniteda Juan Sebastian Veron, koji ga je nagovorio da se vrati u klub.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Bilo mi je veliko iznenađenje kad sam doznao da me United želi kupiti. Bio sam u Portugalu kad mi je moj agent to rekao. On je od mene zatražio da ostanem smiren, ali ja nisam mogao. Počeo sam živjeti taj san.

Nisam mogao misliti ni o čemu drugome. Zvao sam ga svaki dan, ali kad se činilo da od transfera neće biti ništa, odbio sam trenirati u Sportingu.

Tada je Veron odigrao svoju ulogu u procesu. Ponio se prema meni poput strogog oca. Nazvao me je jednog dana kad sam odbio trenirati i rekao: 'Ne budi tvrdoglac. Ako Manchester United želi igrača, neće dopustiti da im izmakne'. Tako sam se vratio na treninge i transfer je na kraju realiziran." rekao je Rojo, koji je trenutno izvan stroja zbog oporavka od dislokacije ramena.