Napadač Chelsea Didier Drogba izjavio je kako trenutna momčad londonskog kluba ima najveći napadački potencijal od svih u kojima je on igrao, a to se pokazalo i protekle večeri kad su zabili pet golova Schalkeu u petom kolu Lige prvaka.


Drogba je bio strijelac četvrtog kola za Mourinhovu momčad u tom susretu, a to je ujedno bio i njegov pedeseti gol u ovom natjecanju. Chelsea je neporažen u devetnaest utakmica ove sezone, te predvodi ljestvice u Premier ligi i svojoj grupi Lige prvaka. Drogba ipak smatra kako bi za potvrdu kvalitete trebalo osvojiti i poneki trofej ove sezone.

"Chelsea je uvijek imao sjajne momčadi kad se radi o timskom duhu, stroj u smislu napornog rada i efikasnosti. Ovo je također efikasna momčad, ali s našim ofanzivnim igračima razina kvalitete dodavanja je još viša. Imamo kreativnije igrače, što našu igru možda čini ljepšom za gledanje. U svakom slučaju, najvažnije je osvajati trofeje, tako da će se ova momčad moći nazvati dobrom samo ako osvoji velike trofeje. Onda ćemo je moći uspoređivati s prethodnima." rekao je Drogba.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Njegovo mišljenje dijeli i Jose Mourinho, koji je rekao kako Chelsea igra sa 'strašću i ljepotom', te bi svaka momčad imala problema suprotstaviti im se kad igraju onako kako su igrali u utorak navečer.

Tridesetšestogodišnji Drogba je također otkrio kako mu je trebao dodatni tretman nakon treninga u kojima ga je Mourinho koristio kao braniča u dvobojima protiv Diega Coste, Edena Hazarda i Williana.

"Znate, nekad im se pokušam suprotstaviti na treningu i nakon toga moram otići u sobu za masažu, jer su toliko dobri. Ovo je bio vrlo dobar rezultat za nas u Ligi prvaka, posebno stoga što smo igrali u gostima, a mučili smo se u posljednjoj utakmici protiv Maribora. Sjajno je postići pet golova u gostima. Mi ne gledamo na izvedbu svog protivnika, gledamo samo kako smo mi igrali. Doveli smo se u najbolju moguću poziciju da pobijedimo u toj utakmici." dodao je Drogba.