Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal spremno dočekuje prosinac i zgusnut raspored koji posljednji mjesec u godini tradicionalno sa sobom donosi engleskim premierligašima.


Sutrašnji domaći susret sa Stokeom otvara ovaj težak mjesec, u kojem United očekuje šest utakmica, nakon kojih slijedi susret s istim protivnikom na Novu godinu, a onda i susret trećeg kola FA kupa prvog vikenda u siječnju.

Unatoč uvjerljivoj pobjedi protiv Hulla u subotu, Van Gaal ne očekuje lagan posao u predstojećem susretu, reflektiravši se na prvu trećinu sezone.

"U Premier ligi ništa ne možete ostvariti lagano, a to pokazuje i činjenica da se Liverpool mučio sa Stokeom 85 minuta. Svaka utakmica je teška i zbog toga je Premier liga uzbudljiva, jer nikad ne znate što se može dogoditi. Atmosfera na stadionima je sjajna, navijači uvijek podržavaju svoje momčadi do samog kraja i to je fantastično. Zbog toga sam i želio raditi ovdje u Premier ligi." rekao je van Gaal novinarima.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iskusni Nizozemac će se po prvi put susresti sa zgusnutim rasporedom na kraju godine, ali iako je zabrinut zbog zahtjeva koje to stavlja pred igrače, spreman je za zadatak koji ga očekuje.

"Ja to ne mogu promijeniti. Ne mislim da je dobro za igrače igrati dvije utakmice u tri dana. Prosinac ne bi trebao biti takav, jer svi imamo obitelji. Ja također imam suprugu, djecu i unuke i neću ih moći vidjeti za Božić. Ali, želim raditi u Premier ligi, tako da se moram prilagoditi i prilagodit ću se." dodao je van Gaal.