Menadžer Arsenala Arsene Wenger kaže kako je uvjeren da njegova momčad može dostići Chelsea i ponovno osvojiti naslov prvaka engleske Premier lige prije nego što na kraju sezone 2016./2017. istekne njegov aktualni ugovor.


Unatoč lošem startu tekuše sezone, nakon kojeg Arsenal već ima trinaest bodova manje od vodećeg Chelsea, Wenger je uvjeren kako je sklopio svoju potencijalno najbolju momčad nakon one koja je sadržavala Robina van Persiea, Cesca Fabregasa i Samira Nasrija prije četiri godine.

Šanse Arsenala da ove sezone može dostići Chelsea su praktički nepostojeće, ali Wenger je odlučan u tvrdnji kako sada ima momčad koja može napraviti 'nešto posebno'.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Na pitanje da li bi mogao osvojiti svoj prvi premierligaški trofej nakon sezone 2003./2004. tijekom sljedeće tri godine svog ugovora, Wenger je odgovorio: "Naravno. Nismo započeli dobro ovu sezonu, ali od početka sezone nismo na okupu imali kompletnu momčad. To je tipično za početak sezone nakon svjetskog prvenstva. Mislim da imamo ono što je potrebno za osvajanje lige. Sada se moramo boriti kao ludi kako bismo se vratili što je više moguće, kako bismo pokazali da se možemo natjecati u svakoj utakmici."

Wenger ne prihvaća tvrdnju kako Arsenal nije bio konkurentan u posljednjem desetljeću: "Borili smo se za naslov prvaka puno puta. Ljudi uvijek pamte tko je osvojio naslov prvaka, ali u posljednjih osam ili devet godina borba je uvijek bila vrlo neizvjesna. Premier liga uvijek napreduje, a ove sezone je Chelsea vrlo dobro započeo. Bit će ih teško uhvatiti, ali svi će se boriti kako bi ih dostigli. Ne možete nakon trinaest ili četrnaest utakmica reći kako je utrka za naslov prvaka gotova. Ne možete reći da ta prednost nije dostižna."