Napadač  Liverpoola Mario Balotelli dobio je od disciplinske komisije engleskog nogometnog saveza suspenziju u trajanju od jedne utakmice i novčanu kaznu u iznosu od 30.000 eura zbog toga što je na svom Instagram profilu prenio karikaturu koja je označena rasističkom.


Talijanski reprezentativac je objavio karikaturu poznatog lika Super Maria, koja je uključivala riječi "skače poput crnca i kupi novčiće poput Židova". Balotelliju nisu pomogle niti činjenice da je i sam crnac, a pomajka Židovka.

Balotelli nije tražio osobno izjašnjavanje o optužbi, ali je poslao pisanu izjavu na adresu disciplinske komisije, nakon čijeg je zasjedanja FA danas objavio: "Nakon današnje sjednice nezavisne disciplinske komisije, Mario Balotelli je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 25.000 funti i suspenzijom u trajanju od jedne utakmice, a kazna stupa na snagu odmah, uz mogućnost žalbe, te je upozoren na svoje buduće ponašanje, nakon što je priznao kršenje pravila FA o ponašanju na društvenim mrežama."


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Optužba je bila da je nogometaš Liverpoola na društvenoj mreži postavio sliku koja je uvredljivog sadržaja, u suprotnosti s pravilom E3(1). Pored toga, objava slike je označena kao teško kršenje pravila, s obzirom da je uključivala reference na etničke korijene i/ili boju kože i/ili rasu i/ili nacionalnost i/ili religijska uvjerenja. Gospodinu Balotelliju je naloženo i pohađanje edukativnog programa." dodaje se iz FA-a.

Ne bude li se Liverpool žalio na ovu odluku, što bi moglo odgoditi njezino izvršenje, Balotelli će propustiti nedjeljni domaći premierligaški dvoboj protiv Arsenala.