Nekadašnji menadžer Stokea Tony Pulis naslijedit će na klupi engleskog premierligaša West Bromwich Albiona Alana Irvinea, koji je dobio otkaz, a sutra bi trebao potpisati dvoipolgodišnji ugovor i biti službeno imenovan na ovu poziciju.


Dvije strane još trebaju dogovoriti neke detalje, ali ne bi trebalo biti prepreka da Pulis postane već četvrti menadžer Albiona u posljednjih godinu dana, te će utakmicu protiv West Hama na prvi dan nove godine pratiti s tribina.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


West Bromwich Albion će i dalje zadržati svoju strukturu, prema kojoj prvi trener odgovara tehničkom direktoru Terryu Burtonu i sportskom direktoru Richardu Garlicku, koji su odgovorni predsjedniku kluba Jeremyu Peaceu, ali Pulis će imati punu kontrolu nad poslovima vezanima uz prvu momčad, uključujući i odluke oko kupovine i prodaje igrača. Pulis je u sličnom okruženju radio i u Stokeu, gdje je sportski direktor bio John Rudge.

Trener iz Walesa će kao dio svog stručnog stožera dovesti i Davea Kempa, koji mu je bio pomoćnik i u Crystal Palaceu i u Stokeu, dok je ostatak stručnog stožera za sada nepoznat.

Albion se trenutno nalazi na šesnaestom mjestu premierligaške ljestvice, s bodom prednosti iznad zone ispadanja, nakon što su u nedjelju poraženi upravo od Pulisovog bivšeg kluba Stokea. Njegov prethodnik Irvine je u utorak dobio otkaz, nakon što je upisao samo četiri pobjede u devetnaest ligaških utakmica koje je vodio s klupe.

{adselite}