Kapetan Liverpoola Steven Gerrard potvrdio je danas putem službene internet stranice ovog engleskog premierligaša kako će na kraju sezone napustiti klub u kojem je proveo cijelu dosadašnju omladinsku i profesionalnu karijeru.


Iako nije izravno potvrdio, izgledno je kako će Gerrard karijeru nastaviti u redovima nekog od američkih MLS ligaša, s obzirom kako ne želi ni u kom slučaju zaigrati protiv Liverpoola u dresu nekog drugog kluba.

"Ovo je bila najteža odluka u mom životu i odluka oko koje smo i ja i moja obitelj očajavali dugo vremena. Objavljujem svoju odluku sada, kako menadžeru i momčadi ne bi bila skretana pozornost zbog špekulacija u medijima oko moje budućnosti.

Liverpool je bio tako veliki dio naših života tako dugo i bit će teško reći zbogom, ali osjećam da je to u interesu svih uključenih, uključujući moju obitelj i sami klub.

Nastavit ću igrati nogomet i iako u ovom trenutku ne mogu potvrditi gdje će to biti, mogu reći da će biti negdje gdje neću igrati i natjecati se protiv Liverpoola - to je nešto što nikako ne bih mogao podnijeti.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Moja odluka je u potpunosti zasnovana na mojoj želji da iskusim nešto novo u svojoj karijeri i životu, a također se želim osigurati i od toga da ne žalim ni za čime nakon što moja nogometna karijera završi.

Ne mogu dovoljno zahvaliti Brendanu Rodgeru, vlasnicima i svima u klubu na tome kako su se nosili s ovime i odlazim ostajući u sjajnim odnosima sa svima u klubu. Također, želim se zahvaliti svojim suigračima i osoblju na njihovoj pomoći i stalnoj potpori.

Ovo je vrlo posebno mjesto za biti dio njega. Iskreno se nadam i želim jednog dana vratiti kako bih ponovno služio Liverpoolu, u bilo kojoj ulozi koja bude najviše od koristi klubu.

Važno je naglasiti i da od ću od ovog trenutka pa do posljednjeg zvižduka u posljednjoj utakmici sezone biti u potpunosti posvećen momčadi, kao i uvijek, i davati svoj maksimum kako bih pomagao Liverpoolu da pobjeđuje.

Moja posljednja poruka upućena je ljudima koji su Liverpool učinili najvećim klubom na svijetu - navijačima. Bila je privilegija predstavljati vas, kao igrač i kao kapetan. Uživao sam u svakoj sekundi toga i moja je iskrena želja na najbolji mogući način završiti ovu sezonu i moju karijeru u Liverpoolu."