Menadžer londonskog premierligaša West Hama Sam Allardyce priznao je kako će Winston Reid napustiti taj klub, budući da mu na ljeto istječe aktualni petogodišnji ugovor, a nedavno je odbio ponudu kluba za potpisivanje novog.


Dvadesetšestogodišnji reprezentativac Novog Zelanda je po samom dolasku u Englesku imao problema s dokazivanjem svojih vrijednosti, nakon što je 2010. godine iz danskog Midtjyllanda preselio u West Ham, ali je ubrzo postao jedan od najcjenjenijih obrambenih nogometaša na Otoku.

Zbog svojih kvaliteta, Reid je došao na metu bogatijih klubova, poput Arsenala, Liverpoola i Manchester Uniteda, a sve je izglednije kako će uskoro i završiti u jednom od tih klubova.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"U ovom trenutku nema budućnosti za Winstona Reida u West Hamu. Njegov ugovor završava 30. lipnja. On nije rekao ni da će potpisati novi niti da neće. Ipak, sve više vjerujem da neće potpisati. Znajući kako funkcionira nogometni svijet, razgovarajući s drugim menadžerima o situaciji, malo je vjerojatno da će Winston produžiti ugovor s nama." rekao je Allardyce.

S obzirom da je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora, Reid je slobodan sam pregovarati s drugim klubovima i potpisati predugovor, a moguće je i kako će se West Ham odlučiti na njegovu prodaju već u siječnju, kako bi uzeli određenu odštetu. Za sada se čini kako je Arsenal najspremniji poslati ponudu u iznosu od pet milijuna eura, s obzirom da ga skauti tog kluba prate od studenog na svim utakmicama West Hama. Vjeruje se kako su za njega zainteresirani i Liverpool i Manchester United.

{adselite}