Kapetan Liverpoola Steven Gerrard, koji je prije nekoliko dana najavio odlazak iz tog kluba na kraju sezone, je otkrio kako bi on rado potpisao novi ugovor s tim klubom, da mu je on ponuđen prije početka sezone.


Umjesto toga čelnici kluba su mu 'dali vremena za razmišljanje', a on je odlučio ne razmišljati o ponudama drugih klubova iz Premier lige, Europe i Srednjeg Istoka, koje je odbio, kako bi se do kraja sezone koncentrirao samo na igre u dresu Liverpoola, kojega je i jučer spasio u FA kupu protiv Wimbledona s dva gola za pobjedu i prolaz u sljedeće kolo ovog natjecanja.

Gerrard se pred početak sezone oprostio od reprezentacije kako bi se mogao u potpunosti koncentrirati na Liverpool, s nadom da će do kraja karijere ostati u svom matičnom klubu, no očito je kako su Brendan Rodgers i čelnici kluba imali drugačije planove.

"Da mi je ugovor ponuđen prije početka sezone, potpisao bih ga. Upravo sam se bio oprostio od reprezentacije kako bih se koncentrirao samo na Liverpool. Nisam želio da mi klub dozira minutažu zbog reprezentacije. U posljednje dvije i pol godine nisam imao ozljeda, a prošle sezone sam imao sjajnu sezonu na osobnom planu.

Sve je to 'ako' i 'ali. To razdoblje između ljeta i kraja studenog mi je dalo vremena za razmišljanje. Nema nikakve krivnje ni na čijoj strani i nisam ljut zbog toga. Ima i drugih igrača u momčadi i klub ima drugih stvari o kojima treba brinuti. Ja ne upirem prst krivnje prema menadžeru ili bilo kome drugom u klubu." rekao je Gerrard za Liverpool Echo.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Rodgers je s Gerrardom o budućnosti razgovarao krajem studenog, što je igraču bilo iznenađenje, no tada je i shvatio kako su njegovi dani na Anfieldu odbrojani.

"Moram biti iskren, taj razgovor s Rodgersom je došao prije nego što sam očekivao. Oko mjesec dana prije toga mi je spomenuo kako će pozornije upravljati mojom minutažom. Imali smo još jedan razgovor na tu temu prije oko dva tjedna. Bilo je teško, ali sam razumio. Sve je bilo vrlo prijateljski. Svi znaju koliko ja cijenim Brendana. Naš odnos je vrlo dobar. Nije bilo nikakvih sukoba među nama. Brendan je bio fantastičan prema meni.

Jedino zbog čega žalim je to što nisam imao priliku surađivati s njim dok sam bio mlađi. Otkako sam imao 16, 17 godina, s trenutkom kad sam dolazio na posao u ponedjeljak ujutro su počinjale pripreme za 90 mintua igre sljedećeg vikenda. Uvijek sam naporno radio kako bih se pripremio i osigurao da pružim najbolju moguću izvedbu za vikend. Kad dođete u tu fazu da ne znate hoćete li biti u početnoj postavi ili ne, stvari postanu drugačije. Nikad nisam želio biti samo jedan od igrača u rotaciji. Kad bih sada propuštao utakmice, sljedeće sezone bih još više sjedio na klupi. Znao sam da bi postajalo sve gore i gore kako vrijeme prolazi." zaključio je Gerrard.


{adselite}