Ronald Koeman i Louis van Gaal nisu u naročito dobrim odnosima, što je bilo vidljivo u izjavama prije međusobnih susreta, ali i nakon pobjede Southamptona na Old Traffordu, na kojoj je Koemanu nakon susreta čestitao samo Ryan Giggs, dok je van Gaal ostao na svom mjestu dok njegov mlađi kolega nije otišao u svlačionicu.


I dok je van Gaal u svojim izjavama prikrivao tu netrepeljivost govoreći kako su nekada dobro surađivali u Barceloni, Koeman svoja razmišljanja ne prikriva, te tvrdi kako su upravo taktičke postavke njegovog starijeg kolege razlog zbog kojeg Manchester United ne napreduje.

Nakon 21 odigranog kola, momčad Louisa van Gaala je osvojila isti broj bodova kao i ona koju je prošle sezone s klupe vodio osporavani David Moyes, postigavši gol manje i primivši tri gola manje, no treba napomenuti kako su statističari izračunali da je svaki Moyesov osvojeni bod, s obzirom na novan potrošen na pojačanja, koštao 1,8 milijun funti, dok je Nizozemac svaki bod 'platio' 4,2 milijuna funti.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Koeman smatra kako United teško gradi napade igrajući s tri stopera, a njegove riječi potvrđuje i činjenica da igrači Uniteda u okvir gola Southamptona u posljednjoj utakmici nisu uputili niti jedan udarac u devedeset i nešto minuta igre. Bio je to njihov drugi domaći poraz ove sezone, nakon onog od Swansea u prvom kolu. Bila je to ujedno i prva pobjeda Southamptona na Old Traffordu od davne 1988. godine.

Koeman je očekivao kako će United igrajući s trojicom stopera imati problema u prenošenju lopte iz faze obrane u fazu napada, što je bilo vidljivo iz načina na koji su njegovi igrači vršili pritisak na protivnika i tjerali ga na pogreške.

"Znate da će oni imati problema u izgradnji napada kad igraju s tri stopera. U drugom poluvremenu smo ih pritiskali bolje nego u prvom. Oni imaju puno kvalitetnih igrača u veznom redu i napadu, fantastičnih igrača, tako da morate imati doista dobre igrače kako biste ih zaustavili." rekao je Koeman.

{adselite}