Iz londonskog Arsenala su danas potvrdili kako će sljedeća tri mjeseca biti bez ozlijeđenih Mikela Artete i Mathieua Debuchya. Španjolac je podvrgnut operaciji gležnja, dok je Francuz morao operirati rame.


Tridesetdvogodišnji Arteta je posljednju utakmicu odigrao još 26. studenog prošle godine protiv dortmundske Borussie, a u toj je utakmici ozlijedio mišić lista na nozi. Međutim, u međuvremenu se pojavio i problem s gležnjem, koji se upalio i izazivao mu bolove i nelagodu.

"Mikel se podvrgnuo operaciji koja je protekla dobro. Upravo sam ga vidio, bio je u našem trening centru. Imao je ograničenu pokretljivost u gležnju i stalnu upalu, što je utjecalo na njegov mišić lista. To je značilo da moramo donijeti odluku o podvrgavanju operaciji, koja je bila najprikladnije rješenje i pruža najbolju šansu za oporavak." rekao je Arsene Wenger.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Wenger je potvrdio i vijest kako će njegov sunarodnjak Mathieu Debuchy trebati oko tri mjeseca za puni oporavak od ozljede ramena, koju je zaradio u utakmici protiv Stokea u nedjelju, nakon što ga je gurnuo Marko Arnautović.

"Mathieu je imao operaciju desnog ramena nakon ozljede u nedjelju. To je velika nesreća za njega. Nevjerojatno je da je imao dvije operacije u istoj sezoni. Tek se vratio, odigrao sedam utakmica i sada je opet izvan stroja. Računam da njega nećemo imati oko tri mjeseca, jer bi svaki kontakt bio problematičan za rame." dodao je Wenger.

Dobra vijest je da se treninzima danas vratio Kieran Gibbs, koji je imao ozljedu pete, no i dalje je izvan stroja Danny Welbeck, koji ima problema sa zadnjom ložom i za sada se ne zna koliko će dugo još trebati za njegov povratak.

{adselite}