Ovog tjedna igraju se utakmice polufinala engleskog Capital One kupa, a u onom zanimljivijem dvoboju u sljedeća dva utorka sastat će se Chelsea i Liverpool, dvije momčadi koje su prošle godine odigrale jednu od ključnih utakmica u borbi za naslov prvaka.


Svima je poznato kako je jedno proklizavanje Stevena Gerrarda u utakmici odigranoj na Anfieldu krajem sezone dovelo do toga da Liverpool ostane bez šansi u utrci za naslov prvaka, a iako je bez tog trofeja ostao i Chelsea, navijači tog kluba redovno Gerrardu posvećuju pjesmicu nastalu nakon tog nesretnog trenutka.

Takvo ponašanje navijača njegovog kluba ne sviđa se naročito Joseu Mourinhu, pa ih je pozvao da to ne čine i ovog puta, jer time iskazuju nedostatak poštovanja prema kapetanu Liverpoola, kojeg on izuzetno cijeni i kojega je želio dovesti u svoju momčad u prvom mandatu na klupi londonskog kluba.

"Uopće mi se ne sviđa pjesma koju moji navijači pjevaju. Nekoliko puta je to dobra zabava, ali nastavljati s time konstantno, posebno kad se radi o igraču poput njega, koji zaslužuje respekt, mislim da to nije potrebno. Imamo toliko drugih pjesama, ne treba nam ta." rekao je Mourinho za BBC.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Svidjela mi se njegova izjava u kojoj je rekao da nikad ne bi mogao zabiti gol protiv Liverpoola. Svidjele su mi se te riječi. Razumijem zašto je bio - zamalo, zamalo, zamalo - došao u Chelsea. Ali nije i ja to poštujem. Mi smo napravili sve da ga pokušamo dovesti i bio je gotovo ovdje. Sanjao sam o veznom redu s Makeleleom, Lampardom i Gerrardom. Igrali smo u klasičnom trokutu s brojem 10, a Maka je igrao ispred stopera. Ja, gospodin Abramovich i bivši predsjednik Petek Kenyon smo u to vrijeme svi sanjali o njegovom dolasku. Ljudi oko njega su bili otvoreni za mogućnost njegovog prelaska u vrhunsku momčad kao što je Chelsea, ali on meni osobno nikad nije rekao da bi došao. Nikad." dodao je Mourinho.

Brendan Rodgers je odmarao Gerrarda u subotnjoj pobjedi u gostima kod Aston Ville, te se očekuje kako bi on mogao započeti utakmicu koja se na Anfieldu igra u utorak navečer.

{adselite}