Menadžer Chelsea Jose Mourinho kaže kako bi ga samo neka 'fenomenalna ponuda' mogla natjerati da u ovom prijelaznom roku proda njemačkog reprezentativca Andrea Schürrlea, koji je na meti bundesligaša Wolfsburga.


Schürrle će, kao i Mohamed Salah, započeti sutrašnju utakmicu FA kupa protiv Bradforda, a Portugalac kaže kako mu se ne žuri s prodajom bilo kojeg od njih.

Mourinho nije želio diskutirati niti o potencijalnoj kupovini Fiorentininog kolumbijskog reprezentativca Juana Cuadrada, koji se povezuje s londonskim klubom.

"U osnovi, mi bismo htjeli da Schürrle ostane. Nije pitanje hoćemo li mu dopustiti odlazak ili ne, pitanje je hoće li stići neka fenomenalna ponuda i hoće li igrač biti super zainteresiran za prihvaćanje novog izazova u karijeri. Mi ne želimo prodavati svoje igrače.

Klub nije taj koji pokreće ta pitanja, naša želja je zadržati istu momčad, što govori da smo zadovoljni s igračima koje imamo, zadovoljni smo poslom koji smo napravili na pripremi sezone prošlog ljeta, govori da imamo vjere u momčad i ako bude moguće, nećemo uopće sudjelovati u prijelaznom roku. Ako budemo sudjelovali, to će biti zato što nas je netko pogurao s nekom ponudom za naše igrače, ali da Chelsea bude taj koji traži promjenu? Ne." rekao je Mourinho.

"Salah je u momčadi za sutrašnju utakmicu, kao i Schürrle. On je igrao protiv Swansea prije tjedan dana. Bio je bolestan i zbog toga nije bio u momčadi za utakmicu protiv Liverpoola. Sada je ponovno u momčadi i normalno će započeti sutrašnju utakmicu.

Prijelazni rok je otvoren, ali ono što mogu reći je da se meni sviđaju ta dva igrača, trebam ih i vjerujem u njih. Ne mogu u svakoj utakmici birati istih osamnaest igrača, može ih igrati samo jedanaest. Salah ne igra puno, Schürrle igra nešto vipe. To su igrali koji igraju za nas u svakom natjecanju, čak i u Ligi prvaka. Ja računam na njih." dodao je Mourinho.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Na pitanje o Cuadradu, Mourinho je odgovorio: "To je igrač Fiorentine. Ja ne bih trebao komentirati igrače drugih klubova. Vi pričate o Cuadradu, možete govoriti o još deset ili dvadeset drugih igrača. Da ih ne poznajem, bio bih u problemu, jer ih čak i moj sin poznaje. Moj posao je znati ih sve!"

Portugalac smatra i kako su šanse njegove momčadi da završi kao pobjednik u sva četiri natjecanja u kojima sudjeluje gotovo nemoguće.

"Mi imamo dvije knock-out utakmice u tri dana, tako da nakon utorka možemo i dalje biti u sva četiri natjecanja ili u samo dva. Naravno da želimo pokušati biti u sva četiri. Ali, to su dvije uzastopne knock-out utakmice, dva kupa, u tri dana. To sve govori.

Treća utakmica je obična premierligaška utakmica, jedna od 38, i to je drugačije. Ona ne odlučuje ni o čemu, ali utakmice protiv Bradforda i Liverpoola jesu. Te utakmice odlučuju hoćemo li i dalje biti u tim natjecanjima ili ne.

To je jako teško. Mislim da je bilo kome doista teško osvojiti sva natjecanja, i to ne samo zato što je teško osvojiti bilo koje natjecanje, nego i zbog toga što je raspored jako nezgodan. Momčad koja bude igrala u finalu Capital One kupa će imati jednu odgođenu utakmicu u Premier ligi. Momčad koja igra polufinale FA kupa će imati odgođenu utakmicu. Momčad koja odigra neriješeno u FA kupu mora odigrati još jednu. Ako je momčad u svim tim natjecanjima, a uz to još i u europskom natjecanju do kraja sezone, u travnju ili svibnju će joj biti toliko teško da bih rekao da je to gotovo nemoguće." zaključio je Mourinho.

{adselite}