Napadač Southamptona Graziano Pelle tvrdi kako je 'prljava igra' kakvom se služi napadač Diego Costa nužna kako bi se uspjelo u Premier ligi, zbog agresivnosti koju pokazuju protivnički braniči.


Costa je zbog namjernog gaženja Emrea Cana u utakmici Carling kupa protiv Liverpoola dobio tri utakmice suspenzije, zbog čega je propustio jučerašnji prvenstveni derbi protiv Manchester Citya.

"On igra na prljav način. Ali, to je način na koji on igra. On je dobar igrač. Kad sam igrao za Feyenors, Joris Mathijsen mi je rekao? 'Costa je dobar igrač, ali on je ubojica. Ti nisi'.

Ali, nakon svake utakmice ovdje u Premier ligi teren napuštam s izudaranim gležnjevima. Engleska je takva. Ako ne uzvratite, dobit ćete 100% loš tretman. Sve dok se nešto ozbiljno ne dogodi i dok nitko na kraju nije ozlijeđen - to je u redu.

Važno je da ne uradite nešto loše nekome i uništite mu karijeru. Ali, to se može dogoditi i vama. Nikad ne znate kad će vam netko nagaziti na stopalo. Kad netko nagazi Costu, on ne priča o tome. On uzvrati. Meni se to sviđa." rekao je Pelle.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


A bivši napadač madridskog Atletica i dalje ne priznaje kako je suspenziju zaslužio, te tvrdi kako je Cana nagazio sasvim slučajno, iako ga televizijske snimke jasno demantiraju.

Govoreći za The Telegraph, dvadesetšestogodišnji napadač je priznao kako 'nije anđeo', ali namjeru u incidentu s Canom ne.

"Što se tiče onoga što se dogodilo u utorak, najvažnije je da kad odem doma, mogu zaspati mirno znajući da nisam napravio ništa pogrešno, jer nisam to napravio s namjerom. A to se jasno vidi i na snimci. Ali, suspenzija je tu i moram je prihvatiti. Jasno je da se osjećam loše jer ne mogu pomoći momčadi, ne mogu igrati. Ali moram to prihvatiti i poštovati." rekao je Costa.

Unatoč svemu, Costa kaže kako ne namjerava promijeniti svoj stil igre i ponašanja na terenu, koji su od njegovog dolaska u Englesku često na meti novinarskih kritika.

"Ja neću reći da sam anđeo, nisam anđeo. To možete vidjeti. Ali svaki put kad igram, igram na isti način, jer sam takav. To moram raditi kako bih uzdržavao svoju obitelj. To je moj kruh i mlijeko, a to moram raditi i zbog kluba i navijača, zbog svih ljudi u klubu. Na terenu ću uvijek biti takav. To je moj karakter i uvijek ću se natjecati i natjecati - uvijek. Ja sam drugi čovjek na terenu." dodao je Costa.


{adselite}