Jučer su iz Liverpoola stigle najave kako je s Philippeom Coutinhom dogovoreno produženje suradnje, a danas je stigla i službena potvrda - Brazilac je potpisao novi ugovor do lipnja 2020. godine.


Coutinho je u Liverpool stigao iz Intera u siječnju 2013. godine i od tada je ovaj dvadesetdvogodišnji veznjak odigrao 81 utakmicu i postigao deset golova, a svojim je igrama zaslužio i poziv u reprezentaciju Brazila.

Nakon potpisivanja novog ugovora, Coutinho je izjavio: "Jako sam sretan. Ostvarenje sna je igrati za ovaj veliki klub i biti dio ove momčadi. Danas sam svoju budućnost vezao uz klub i jako sam zadovoljan zbog toga.

Ovo je sjajan klub i navijači su me uvijek podržavali, tako da sam želio potpisati novi ugovor čim su razgovori oko toga započeli. Danas je jako sretan dan za mene. Ovo mi jako puno znači. Ovaj klub mi je dao priliku igrati i vjerovao u mene, iako nisam redovno igrao u svojim prethodnim klubovima. Ovdje sam sjajno primljen od prvog dana. Kao što sam uvijek govorio, Liverpool je jedna velika obitelj i ja sam sretna osoba ovdje."


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Jednako zadovoljan je i menadžer Brendan Rodgers, koji je rekao: "Sretan sam što je Philippe svoju budućnost dugoročno vezao uz nas. Jasno je da će on biti veliki dio naše priče u godinama koje dolaze.

Najuzbudljivija stvar nije to koliko je on dobar sada, nego koliko još može napredovati i popraviti svoju igru. Kad se radi o njegovom potencijalu, on može postati još bolji. On zaslužuje sve pohvale za odnos prema radu koji je pokazao od dolaska u Liverpool. Stigao je ovdje kao mladić, u zemlju u kojoj nikad ranije nije živio i došao je u klub u kojem su očekivanja velika. Pokazao je želju za slušanjem, učenjem i napredovanjem."

{adselite}