Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers je priznao kako njegova momčad tek treba pokazati svoju najbolju igru ove sezone, no vjeruje kako se i dalje mogu nositi u tri natjecanjima, unatoč činjenici da se u siječanjskom prijelaznom roku nisu dodatno pojačali.


Liverpool je tijesno poražen od Chelsea u polufinalu Liga kupa prošlog tjedna, večeras ih očekuje ponovljeni susret šesnaestine finala FA kupa protiv Boltona. Unatoč ispadanju iz liga kupa na korak do finala, Rodgers vjeruje kako će poraz na Stamford Bridgeu inspirirati njegoe igrače da u FA kupu odu do kraja, posebno s obzirom na činjenicu da su Chelsea i Manchester City već ispali iz tog natjecanja.

"Nakon utakmice protiv Chelsea postoji osjećaj da to neće negativno utjecati na našu sezonu. Dapače, mislim da je ta utakmica pokazala naš napredak i uzlet u ovom trenutku. Naravno da smo željeli proći u finale, ali razina igre koju smo pokazali u te dvije utakmice i u utakmicama prije njih mi daje ohrabrenje.

Naš najbolji nogomet tek treba doći, imali smo doista težak početak sezone, dok su druge momčadi bile kompletne i igrale doista dobro. Što se nas tiče, mi smo morali ponovno pronaći put do našeg identiteta. U tome smo uspjeli i naše najbolje predstave su tek pred nama. Želimo to unijeti sa sobom u utakmice i doći do finala kupa.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ima još jakih momčadi u konkurenciji, ali to nešto znači samo ako prođemo dalje. Utakmica protiv Boltona je teška. Trebamo ići iz utakmice u utakmicu i tako optimizirati svoje šanse za ulazak u finale. Ponavljam, igramo u dva kup natjecanja i želimo otići što je moguće dalje u oba. To ćemo pokazati izborom igrača i željom za pobjedu." rekao je Rodgers.

Putovanje kod Boltona će za Liverpool biti 37. utakmica ove sezone - šest manje nego što je Liverpool odigrao cijele prošle sezone, u kojoj nije nastupao u europskim natjecanjima.

Nakon što je prošlog ljeta potrošio preko 120 milijuna eura na nova pojačanja, klub s Anfielda nije dodatno kupovao u siječnju. Unatoč činjenici da su Lazar Marković i, posebno, Mario Balotelli često zbog svojih igara bili na meti kritika, Rodgers vjeruje kako njegova momčad ima dovoljnu širinu za biti prijetnja svima u sljedećih par godina.

"Igrali smo 43 utakmice prošle sezone, a na ljeto smo imali ideju proširiti momčad kako bismo se mogli nositi s dodatnim brojem utakmice. Puno je posla oko razvijanja tih igrača. Oni su dovedeni jer želimo biti konkurentni u ligi niz godina. Za to vam je potrebna dobra momčad. Znam da su igrači uzbuđeni i gledaju prema budućnosti. Oni uživaju u tome kako igraju i rade u ovom trenutku i želimo da se taj uzlet nastavi." zaključio je Rodgers.


{adselite}