Dvadesetšestogodišnji vezni nogometaš Liverpoola Adam Lallana kaže kako žali zbog načina na koji je napustio Southampton, ali tvrdi kako nije istina da je bilo kad odbio igrati za taj klub kako bi njegove čelnike natjerao da ga prodaju.


Lallana je svega godinu dana proveo u redovima Svetaca, ali se njegov transfer u redove Liverpoola proteklog ljeta pretvorio u pravu sagu, jer su Redsi morali poslati tri službene ponude prije nego što je uprava Southamptona konačno pristala na transfer.

Između tih ponuda bilo je špekulacija o tome kako je Lallana pokušao natjerati klub na prodaju ultimatumom, ali on to opovrgava. U nedjelju će se kao igrač Liverpoola vratiti na St. Mary's stadion, gdje ne očekuje posebnu toplu dobrodošlicu.

"Nisam toliko glup da mislim kako način na koji sam otišao nije ostavio gorak okus u ustima nekih ljudi. Žao mi je zbog načina na koji sam otišao. Žalim zbog nekih detalja koji su se dogodili i zbog toga što je ispalo neugodno. Žalosno je da se to dogodilo na taj način.

Ono što je istina jeste da, kad sam doznao za interes Liverpoola i da su oni poslali ponudu, rekao sam ljudima u klubu da je moja želja da oni ispregovaraju odštetu za mene i da preselim u Liverpool. Nijednom nisam rekao da ne bih više zaigrao za Southampton. Dovoljno sam čovjek da kažem kako je moj izbor i moja odluka odlazak.

Negdje duboko se nadam kako navijači Southamptona cijene vrijeme koje smo zajedno imali u klubu. Nogomet je promjenjiva igra - ako mi budu zviždali, shvatit ću to kao da im nedostaje da igram tamo, jer meni nedostaje Southampton. Nedostaju mi navijači i nedostaju mu lijepa vremena koja smo imali tamo. Naravno da mi nedostaju." rekao je Lallana.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Lallana je zbog ozljede propustio utakmicu protiv Southamtpona na Anfieldu u prvom dijelu sezone, pa priznaje kako će biti čudan osjećaj ovog vikenda zaigrati protiv svoje bivše momčadi.

"I dalje nisam do kraja svjestan toga da ću igrati protiv Southamptona. Mislim da je sreća u nesreći bila to da sam za prvu utakmicu bio ozlijeđen. Iako sam u toj utakmici bio tek dio gledališta, osjećao sam se vrlo emotivno, tako da bi bilo prerano da sam već tada igrao protiv njih. Sada je situacija već lakša.

Jako poštujem klub, dio mene ne zna čak ni kako ću igrati. Sve je pomalo nadrealno. Jednostavno moram biti profesionalac i igrati najbolje moguće za Liverpool. Imam previše respekta da bih proslavljao gol ako ga zabijem." dodao je Lallana.