Kapetan Liverpoola Steven Gerrard je na neobično otvoren način kritizirao svog suigrača Marija Balotellija nakon što je talijanski reprezentativac praktički oteo loptu Jordanu Hendersonu kako bi on izveo penal u sinoćnjem susretu protiv Bešiktaša.


Gerrard je ovu utakmicu propustio zbog ozljede, pa je gostovao na ITV-u kao stručni komentator, te je za ovu tv kuću rekao: "U principu, Henderson je trebao izvesti taj penal. Mislim da se Mario ponio pomalo nestašno uskočivši ispred njega i radeći suprotno onome što je menadžer planirao prije utakmice. Čestitke njemu, zabio je, ali bilo bi vrlo zanimljivo u svlačionici nakon utakmice da je promašio taj penal."

"Imali smo sličnu situaciju u redovima Evertona prije nekoliko tjedana (kad je Kevin Mirallas oteo loptu Leightonu Bainesu i promašio). Nije lijepo vidjeti da se igrači otimaju za loptu i prepiru. Za mene, pravila su pravila, a kodovi ponašanja su kodovi ponašanja i kad menadžer izabere jednog igrača za izvođača penala, on bi ga trebao i izvesti.

Jordan je kapetan, a Mario je pokazao malo nepoštovanja prema njemu u ovom slučaju, ali zabio je važan gol. Mislim da bi šest ili sedam igrača voljelo izvesti taj penal, pa što bi se dogodilo kad bi svi rekli da oni žele biti izvođači? Pravila postoje s razlogom." dodao je Gerrard.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Menadžer Brendan Rodgers je nakon utakmice pokušao umanjiti značaj ovog događaja, našalivši se kako je Gerrard trebao izvesti penal, ali nije želio dodatno komentirati o tome.

Na pitanje da ipak pojasni tko je trebao izvesti penal, odgovorio je: "Pojašnjavam da smo pobijedili s 1:0. U momčadi imam veliki broj sjajnih izvođača penala. Pobijedili smo."

Sam Balotelli je nakon utakmice putem Instagrama zahvalio Jordanu Hendersonu zbog toga što mu je dopustio da izvede penal, pozvavši sve da smire tenzije.