Vodstvo engleske Premier lige samo je djelomično prihvatilo žalbu Chelsea na crveni karton kojega je Nemanja Matić zaradio u utakmici protiv Burnleya, te će srpski reprezentativac umjesto tri, s terena izbivati dvije utakmice, ali će ipak propustiti nedjeljno finale Liga kupa.


Dvadesetšestogodišnji veznjak je dobio crveni karton nakon neprimjerene reakcije na vrlo oštar start nogometaša Burnleya Ashleya Barnesa, a osim finala Liga kupa protiv Tottenhama propustit će i sljedeću prvenstvenu utakmicu protiv West Hama u srijedu 4. ožujka.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Oglasili su se i iz Chelsea, rekavši kako su zapanjeni novom odlukom nogometnog saveza, jer smatraju kako je Matić neprimjereno kažnjen zbog reakcije na start koji mu je mogao okončati karijeru.

Dok je Jose Mourinho Barnesov start označio kao 'kriminalan', menadžer Burnleya Sean Dyche je stao u obranu svog igrača, te tvrdi kako su usporene snimke učinile da start izgleda opasniji nego što je bio, a radilo se samo o 'sudaru dvojice igrača pod neobičnim kutem'.