Menadžer Chelsea Jose Mourinho uvjeren je kako je baš on najbolji trener na svijetu, te je svoj učinak usporedio s onim koji su ostvarili drugi kandidati za taj 'naslov'.


Chelsea je ovog tjedna ispao iz Lige prvaka remijem s Paris Saint-Germainom na domaćem terenu iako je sat i pol igrao s igračem više, a mnogi upravo Portugalca i njegovu kalkulantsku taktiku vide kao glavnog krivca za takav rasplet. Međutim, na ruku mu ide činjenica da njegova momčad ove sezone nema ozbiljnog konkurenta u utrci za osvajanje Premier lige, budući da eventualnom pobjedom protiv Southamptona danas mogu pobjeći Manchester Cityu na osam bodova prednosti uz utakmicu više za odigrati.

Iako je Mourinho, priznaje i sam, razočaran zbog ispadanja iz Lige prvaka, tvrdi kako je on na vrhu kad su treneri u pitanju.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ljudi su previše zabrinuti za mene. Oni ne znaju što mene čini sretnim. Mene, prije svega, čini sretnim kad se usporedim s drugima. Vidim da ih ima tek nekoliko koji se mogu porediti sa mnom kad su uspjesi u pitanju. A što se ostalih tiče, vidim veliku razliku, ogroman razmak. Uz sav respekt koji oni zaslužuju, ovo nije borba s njima, ja imam puno respekta prema njima.

Ali u Premier ligi, tko je europski prvak? Ja i Van Gaal. Je li tako? U Premier ligi, koliko je menadžera osvojilo Premier ligu dva ili više puta? Gospodin Wenger i ja. Koliko ih je osvojilo sva natjecanja u ovoj zemlji? Community Shield, Capital One kup, FA kup, Premier ligu. Koliko? Koliko?

Pogledajte u Europu, koliko je trenera osvojilo sedam ligaških naslova? Koliko ih je osvojilo dvije Lige prvaka? Ancelotti je osvojio tri, Van Gaal dvije i Guardiola ima dvije. Ja nisam zadovoljan time, ali vi previše brinete za mene.

Ono što čini da se ja osjećam posebnim je to što sam ja iznad svega toga. Vi mislite da je mene briga kakva sranja čitam? Mislite li da me je briga? Nije me briga." izjavio je Mourinho.