Njemački reprezentativac i nogometaš Arsenala Mesut Özil uvjeren je kako jednog dana može biti osvajač Zlatne lopte, nagrade za najboljeg nogometaša na svijetu, te kaže kako ga je grub tretman protivničkih igrača u Engleskoj učinio jačim.


Özil je ove sezone često bio na meti kritika zbog svoje igre, no on je unatoč svemu uvjeren u svoje kvalitete.

"Ako se nastavim dobro razvijati i ostanem zdrav, volio bih u sljedećih nekoliko godina držati Zlatnu loptu u svojim rukama. Uvjeren sam da se to može dogoditi. Osjećam se vrlo pozitivno. Svjetski sam prvak i igram u vrhunskom klubu u Premier ligi. Engleska liga je puno fizički zahtjevnija od španjolske ili njemačke, pa konstantno imam modrice, no to me čini jačim. Fizički se osjećam bolje nego ikada." rekao je Özil za Sport Bild.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Özil je nezadovoljan načinom na koji se njegova nacionalnost često portretira u Njemačkoj, gdje se često referiraju na njegove turske korijene.

"Samo se mene označava kao 'Njemački Turčin'. Kad se radi o Samiju Khediri, nitko ne kaže 'Njemački Tunižanin', nitko ne zove Lukasa Podolskog ili Miroslava Klosea 'Njemačkim-Poljacima'. Mnogi zaboravljaju da sam ja rođen u Gelsenkirchenu i da sam odrastao u Njemačkoj. Ako ne pjevam himnu prije utakmica, to je samo zato što se u tim trenucima koncentriram na utakmicu. A tijekom himne se molim za zdravlje i sreću."

Ipak, kaže kako ima koristi od utjecaja dviju kultura, navodeći njemačku disciplinu i taktiku i turski stil: "Kao nogometašu, to koristi mom načinu igre. Ponosam sam zbog toga što mogu izvući nešto iz obiju kultura."