Još jedna sumorna sezona završava za Liverpool, a jedino po čemu će ostati upamćena jeste oproštaj Stevena Gerrarda, pa menadžer Brendan Rodgers priznaje kako u njegovoj momčadi nedostaje i lidera i kvalitete.

 


Sjevernoirski trener je najavio kako će u predstojećem ljetnom prijelaznom roku pokušati nadomjestiti te nedostatke, naglasivši kako suosjeća s navijačima, koji već dugo čekaju na pravu radost.


Ni oproštaj Stevena Gerrarda nije prošao bez frustracija, s Anfielda je bodove odnio Crystal Palace, a Liga prvaka, odnosno Manchester United na četvrtom mjestu, otišli su na velikih sedam bodova prednosti kolo prije kraja sezone.


Iako je Liverpool prošle sezone do same završnice bio u utrci za naslov prvaka, završivši na kraju na drugom mjestu, a klub je nakon toga od važnih igrača napustio samo Luis Suarez, uz sada odlazećeg Gerrarda, Rodgers priznaje kako njegovoj momčadi nedostaje kvalitete.

 

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

 

"Moramo pronaći odgovor na nedostatak kvalitete. Morate pronaći rješenja. Puno je iskustva, upravljanja igrom i kvalitete otišlo s Gerrardovim odlaskom, ali to je nešto za što ćemo pronaći rješenje, siguran sam. Stevie je imao veliki utjecaj u svlačionici i kvalitetu zvijezde. Naravno da je to nešto što će nam nedostajati, ali ako želite biti veliki igrač u ovakvom klubu, morate napraviti iskorak i dati svoj doprinos u velikim utakmicama.


To je naša ideja za sljedeću sezonu i siguran sam da će biti tako. Mi imamo igrače s dobrim karakterom i ako im uspijemo priključiti određenu kvalitetu, to će biti odlično. Trebamo igrača koji će biti prijetnja u napadu, jer to sada nemamo, pogledajte samo broj postignutih golova. Moramo pronaći rješenje kako vratiti taj broj golova, kreativnost i ofenzivnu prijetnju, uz zadržavanje discipline u obrani." rekao je Rodgers.


"Ja shvaćam frustracije navijača ove sezone, kad to usporedite s prošlom sezonom. Kvaliteta nogometa i igre koju su gledali nije bila tu ove sezone. Kao navijač želite gledati svoju momčad kako pobjeđuje i igra dobro, a to ove sezone nije bio slučaj. To je veliki izazov za nas, tako da s pozicije menadžera postoji osjećaj za ono što smo izgubili i navijači s pravom žele vidjeti svoju momčad kako napreduje." dodao je Rodgers.