Nakon relativno nesigurnog početka u novoj ligi, španjolski reprezentativac Ander Herrera u drugom dijelu sezone se nametnuo kao jedan od najboljih i najkonstantnijih igrača Manchester Uniteda, pa se njegov transfer pokazao kao veliki pogodak.


Bpvi nogometaš Athletica, koji je za 36 milijuna prošlog ljeta preselio na Old Trafford, je morao zasukati rukave i dokazati svoju vrijednost, nakon što je početkom sezone zadobio ozljedu rebara, zbog koje je više od tri tjedna bio izvan stroja, zbog čega je izgubio mjesto u momčadi.

"Ja ovo smatram vrlo dobrom prvom godinom. Započeo sam sezonu u početnoj postavi, iako je istina da sam nakon ozljede rebra imao jedno razdoblje u kojem nisam igrao toliko koliko bih volio." rekao je Herrera za Marcu.

Velikim testom pokazao se niz od devet utakmica u kojima nije odigrao kompletnih devedeset minuta, ali to ga je samo motiviralo da udvostruči svoje napore i dokaže svoju vrijednost.

"Zadovoljan sam zbog toga što sam odigrao više minuta u drugom poluvremenu i doista sam se osjećao kao važan dio momčadi. Jako sam sretan i optimističan kad je u pitanju sljedeća sezona."

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Statistika dvadesetpetogodišnjeg veznjaka pokazuje koliko je unaprijedio svoju igru. Ove je sezone postigao šest ligaških golova, dok je u La Ligi u pet sezona zabio samo jedanaest golova, od čega pet prošle sezone.

"Jedan od ciljeva koje sam postavio pred sebe kad sam prešao u Premier ligu bio je pokušavati češće pucati prema protivničkom golu, što sve čini još slađim. Mislim da još mogu napredovati na tom planu i dodati još jednu dimenziju svojoj igri."

Nakon početnih problema, čini se kako je Louis van Gaal pronašao načina za izvući ono najbolje iz Herrere, bilo da se radi o poziciji zadnjeg veznog ili bliže protivničkom golu.

"Igrao sam na obje pozicije. Uloga zadnjeg veznog mi je bila praktički nova, ali moram reći da sam s lakoćom igrao na toj poziciji. Mislim da je za moju karijeru dobro da mogu igrati i na toj poziciji. Kao zadnji vezni uživam u tome da često imam loptu u nogama, dok kad igram više naprijed imam više prilika za ugroziti protivnički gol." zaključio je Herrera.