Pomoćni trener Evertona Graeme Jones kaže kako je prezadovoljan napretkom bosanskohercegovačkog reprezentativca Muhameda Bešića u svojoj prvoj premierligaškoj sezoni, te vjeruje kako može postati još utjecajniji igrač u sezoni koja dolazi.


Bešić je na Goodison Park stigao iz Ferencvarosa prošlog ljeta, nakon dobrih igara u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U svojoj prvoj sezoni je za Everton odigrao 31 utakmicu, a Jones izražava svoju impresioniranost njegovim odnosom prema obvezama i na terenu i izvan njega.

"Mo se prilagodio vrlo dobro. On je inteligentan dečko i tehnički je vrlo, vrlo sposoban. Znali smo odmah da smo doveli vrhunskog karaktera. On je odradio ono što se od njega tražilo. On je odrastao u Njemačkoj i to se jako osjeti na njegovom ponašanju.

Nekad u prvoj sezoni akumulirate toliko puno informacija i iskustava da to možete iskoristiti tek u drugoj sezoni, kad provarite i sagledate sve što se dogodilo. Ja očekujem da Mo ima još veći utjecaj sljedeće sezone.

Jako smo zadovoljni s Muhamedom, ali on, kao i svi ostali, treba još napredovati i pokazati to sljedeće sezone. To je nešto čemu se veselite kao trener - vidjeti dijelove u kojima je napravljen napredak." rekao je Jones za evertonfc.com.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bešić se za mjesto u momčadi u svojoj prvoj sezoni morao boriti s provjerenim igračima, kakvi su James McCartha, Gareth Barry i Darron Gibson, a Jones je poručio dvadesetdvogodišnjem veznjaku da snažno starta u pripremama za sljedeću sezonu kako bi dodatno ojačao svoju poziciju do trenutka kad sezona krene.

"Mo je vrlo specifičan - on je defanzivni vezni igrač, a nekad ne možete imati previše defanzivnih veznjaka na terenu na Goodison Parku, gdje momčadi igraju s 11 igrača iza lopte i morate ih probijati.

S njegove točke gledišta, on je možda frustriran zbog toga što je imao ograničen broj prilika za igru, ali Barry i McCarthy su bili toliko dobri u sezoni prije da su zaslužili biti starteri.

Mo nikoga nije iznevjerio kad je ulazio u igru. On mora krenuti jako, uživati u konkurenciji sljedeće sezone i osigurati svoje mjesto u početnoj postavi prije svih ostalih." dodao je Jones.