Ako je vjerovati kapetanu nizozemske reprezentacije Robinu van Persieu, a on bi svakako morao biti dobro upućen, engleski premierligaš Manchester United ovog će ljeta na nova pojačanja potrošiti čak 270 milijuna eura.

 


Klub je i prošlog ljeta uložio veliki novac nakon katastrofalne sezone pod vodstvom Davida Moyesa i dolaska Louisa van Gaala. Dolasci Angela Di Marije, Radamela Falcaa, Andera Herrere, Lukea Showa, Marcosa Roja i Daleya Blinda bili su dovoljni za povratak u Ligu prvaka, no u klubu se sada žele ozbiljnije uključiti i u borbi za naslov prvaka.


"United je potrošio 200 milijuna funti prošle godine i potrošit će još 200 ovog ljeta, tako da ćemo imati momčad koja se može boriti za naslov prvaka." rekao je nizozemski napadač.


Manchester United se povezuje s brojnim igračima, uključujući nekoliko vratara u slučaju odlaska Davida De Gee, zatim Danielom Alvesom, Raheemom Sterlingom, Danteom, Morganom Schneiderlinom, Garethom Baleom, Karimom Benzemom i Bastianom Schweinsteigerom.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Dok je dolazak brojnih pojačanja izvjestan, budućnost samog Van Persiea je neizvjesna. On s Unitedom ima ugovor na još godinu dana i vjeruje se kako bi ga mogli prodati ovog ljeta, umjesto da za godinu dana ode bez odštete. I on sam priznaje da nije siguran gdje će igrati sljedeće sezone.


"Moja ambicija za sljedeću sezonu je igrati što više utakmica. Osjećam se spremnije nego ikad. A znam da, što više utakmica budem igrao, to ću biti spremniji i za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Uzet ću sve u obzir kad budem donosio odluku o svojoj budućnosti i znam da moram biti realan u procjeni svoje situacije." dodao je Van Persie.