Šezdesetpetogodišnji menadžer Arsenala Arsene Wenger kaže kako ga i sama pomisao o odlasku u mirovinu dovodi do panike, dok se priprema za svoju dvadesetu sezonu na klupi londonskog kluba.


Njegov dugogodišnji rival Alex Ferguson je prije dvije godine otišao u mirovinu, no Wenger ne namjerava u skorije vrijeme njegovim stopama.

"Mirovina? Da, prođe mi ta misao kroz glavu s vremena na vrijeme, ali ne na više od pet sekundi, jer me pomalo uhvati panika.
Kad smo gostovali kod Uniteda, sreo sam se sa Fergusonom. Pitao sam ga: 'Daj, zar ti ne nedostaje?' On mi je rekao: 'Ne, bilo mi je dosta'. Ferguson i sada ide na svaku utakmicu. Ali on ima i konje. Ja nemam konje." kaže Wenger.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bivši trener Monaca je u Arsenal stigao 1996. godine i već u svojoj prvoj punoj sezoni osvojio prvu od dvije dvostruke titule. Prošle sezone je osvojio rekordni šesti FA kup, ali Premier ligu nije osvojio nakon generacije 'nepobjedivih' iz sezone 2003/2004.

Njegova je odanost klubu posebno bila na ispitu prošle sezone, kad su ga nakon teškog poraza kod Stokea neki navijači prilikom ukrcavanja u vlak počeli vrijeđati.

"Ja imam veliko iskustvo, a iskustvo vam pomaže da očekujete neke događaje s kojima ćete se suočiti. Ne kažem da sam to očekivao. Ne možete očekivati da vas ljudi vrijeđaju prilikom ukrcavanja u vlak. To je put kojim je društvo krenulo i morate se s tim pomiriti. Možete to prihvatiti ili ne." dodao je Wenger.