Priča je za navijače Arsenala poznata - ulazak u sezonu s velikim ambicijama, hladan tuš ili više njih već na početku, i izjave Arsena Wengera kako neće zbog jednog lošeg rezultata krenuti u paničnu kupovinu.


A nisu panične kupovine ono čemu se navijači Arsenala nadaju. Oni se već nekoliko sezona nadaju kako će Francuz dovesti jednog vrhunskog napadača, kako u vrhu napada ne bi morali gledati njegovog sunarodnjaka Oliviera Girouda, koji je kvalitetan napadač, ali ništa više od toga.

Nadali su se kako bi barem na nekoliko sezona mogli biti mirni kad je pozicija vratara u pitanju s dolaskom Petra Cecha, ali bivši vratar Chelsea je već u svojoj prvoj premierligaškoj utakmici u dresu Arsenala pokazao kako još od teške ozljede nije onaj pravi. Umjesto da unese sigurnost u redove svoje obrane, s dvije katastrofalne reakcije poklonio je pobjedu West Hamu i unio nesigurnost već na početku sezone.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Wenger je već nakon prve premierligaške utakmice ljut na medije, koji ponovno preispituju njegove odluke, posebno onu da Petr Cech bude jedino ovoljetno pojačanje.

"Želim misliti kako smo mi odgovorni za dovođenje igrača i trenera, a ne mediji. Kad ste profesionalni nogometaš, onda se morate suočiti sa svojim odgovornostima, a ne tražiti rješenja uvijek negdje drugdje." rekao je Wenger na spominjanje moguće kupovine Karima Benzeme ili dolazak trenera vratara iz Chelsea Christophea Lollichona.

"Mi moramo pogledati sebe i prihvatiti da protiv West Hama nismo bili dovoljno dobri, a ne razmišljati o tome da su takve stvari rješenja za nas. Nismo bili dovoljno dobri, nismo bili uvjerljivi i to je u osnovi to. West Ham je igrao dobro. Čestitam im i nadam se da ćemo se mi uspjeti brzo oporaviti od poraza.

Opet, mogu samo ponoviti ono što sam već rekao - ako pojavi neko iznimno pojačanje, dovest ćemo ga. Ali nakon ovakvog poraza važno je ne razmišljati o dovođenju rješenja izvana." dodao je Wenger.