Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal tvrdi kako je Davida De Geu izostavio s popisa igrača za večerašnji susret protiv Aston Ville iz razloga što je španjolski vratar sam rekao kako ne želi igrati.


Gotovo cijelo ljeto traje nadmudrivanje između Uniteda, madridskog Reala i dvadesetčetverogodišnjeg vratara, koji ne želi produžiti ugovor, a utakmicu prvog kola Premier lige protiv Tottenhama gledao je s tribina.

Pred utakmicu s Tottenhamom, van Gaal je rekao kako De Gea neće igrati jer nije dovoljno koncentriran, s obzirom na sve špekulacije oko njegovog mogućeg transfera u madridski Real, a sada je prvi put otkrio kako je Španjolac eksplicitno rekao da ne želi igrati.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Razgovarali smo s njim i on se u potpunosti složio s našom odlukom. Imam dvojicu pomoćnih trenera, tako o takvim stvarima pričamo skupa. Imamo i trenera vratara, Fransa Hoeka, i ja ne donosim odluke sam.

Frans Hoek je imao sastanak s Davidom De Geom i pitao ga je 'Želiš li igrati?', a on je rekao 'Ne'. Onda ja moram donijeti odluku. Takav je proces.

Promatrali smo ga na pripremama, nije bio dobar, nije bio isti David De Gea kao prije. On je bio moj najbolji igrač prošle sezone. Prema navijačima, bio je najbolji u posljednje dvije sezone." dodao je van Gaal.