I današnju utakmicu protiv Newcastlea španjolski će reprezentativni vratar David De Gea gledati s tribina Old Trafforda, no menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal tvrdi kako on ipak neće biti prodan madridskom Realu.


Nizozemski trener smatra kako je De Gea previše dekoncentriran zbog svih priča oko njegovog prelaska u Real, te zbog toga neće računati na njega prije kraja prijelaznog roka, no uvjeren je kako će on i nakon tog roka ostati dio njegove momčadi.

Manchester United je pomalo postao i predmetom ismijavanja britanske javnosti, nakon neuspješnih pokušaja dovođenja Sergija Ramosa i Pedra Rodrigueza, koji je na kraju završio u Chelseau, ali Van Gaal tvrdi kako je zov Manchester Uniteda i dalje privlačan kao što je uvijek i bio.

"Mislim da kad Manchester United želi nekog igrača, on i dođe, osim u slučajevima kad ga klub ne želi prodati. Isti je slučaj i s nama. Mi ne prodajemo Davida De Geu." rekao je Van Gaal.

Van Gaal je strastveno stao u obranu glavnog klupskog operativca Eda Woodwarda, unatoč činjenici da je Pedro umjesto na Old Traffordu završio na Stamford Bridgeu.

"Ja ne razumijem zbog čega želite posvađati Eda Woodwarda i mene. Nikad. Nikad. Jer me on svakodnevno upoznaje sa situacijom i ja mu vjerujem. Ne mislim da bi oni koji kritiziraju Eda Woodwarda trebali sumnjati u njega, jer je on dokazao svoju kvalitetu već dugi, dugi niz godina i on je prava osoba na pravom mjestu."

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Na pitanje hoće li biti novih pojačanja prije kraja prijelaznog roka, Van Gaal je odgovorio: "Morat ćete sačekati i vidjeti. Za mene to ne predstavlja nikakav pritisak. Imamo 28 igrača i već sam rekao da sada imamo izbalansiraniju momčad. Kad kupujemo, to mora biti pojačanje i ne smije biti preplaćeno."

Engleski su mediji nakon Pedrovog prelaska u Chelsea objavili kako je sljedeća meta Southamptonov Sadio Mane, no Van Gaal nije želio špekulirati o tome.

"Ne mogu odgovoriti na to pitanje, jer se ne mogu miješati. Ne želim se miješati. Na Edu Woodwardu je da se bavi takvim stvarima i mislim da on to radi vrlo dobro."