Osamnaestogodišnji Joe Gomez se prije samo godinu dana probio do prve momčadi londonskog Charltona, a već danas je standardni član prve postave Liverpoola, ali i mlade engleske reprezentacije.


I sam priznaje kako je u šoku zbog činjenice da je u razmaku od dvanaest mjeseci stigao od školske uniforme do dresa Liverpoola, a u četvrtak je dobio priliku debitirati i u dresu mlade reprezentacije.

"Prošlog ljeta sam tek završio školu. Nakon toga sam po prvi put dobio priliku trenirati s prvom momčadi Charltona i bio je to veliki skok nakon mlade momčadi. Nakon toga je sve krenulo vrtoglavo. Konstantno sam dobivao nove izazove i nove prilike.

Nisam zapravo ni imao vremena stati i razmisliti o tome. Bilo mi je iznenađenje dobiti prilike koje sam dobio ovako rano i sada moram nastaviti raditi kako bih ostao u kadru i u reprezentaciji i u klubu. Postavljam pred sebe male ciljeve. Puno sam napredovao, ali imam još jako puno toga ispred sebe, jer sam vrlo mlad i ima toliko toga što moram naučiti kako bih napredovao kao igrač." rekao je Gomez.

Gomez je već naviknut na nastupe u reprezentativnom dresu, s obzirom da je bio član i U19 momčadi, ali vjeruje kako je prelazak u Liverpool pravi razlog njegove brze promocije u U21 momčad izbornika Garetha Southgatea.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Realno, igranje drugoligaškog nogometa u godinama u kojima sam bio mi je pomoglo da se izborim za mjesto u U19 reprezentaciji, ali prelazak u veći klub vam donosi priliku igrati i na višoj reprezentativnoj razini. Vjerojatno ne bih igrao u U21 reprezentaciji da sam i dalje u Charltonu, ali igrati te utakmice je bio ključni dio mog razvoja. Liverpool mi je dobra platforma za igranje u U21 reprezentaciji."

Nakon što je igrao na za njega do tada neuobičajenoj poziciji lijevog beka u Liverpoolu, a onda započeo na desnom boku za reprezentaciju, Gomez želi pokazati kako je njegova dugoročna budućnost zapravo na poziciji stopera.

"Ja sebe vidim kao stopera i nadam se da ću u godinama koje dolaze igrati na toj poziciji. U ovom trenutku samo moram učiti i biti zahvalan što igram bilo gdje i iskoristiti to kao kamen temeljac da postanem najbolji stoper što mogu biti.

Ljudi možda strahuju od postavljanja mladih igrača u momčad, posebno na poziciju stopera, ali menadžer Liverpoola je dobar u radu s mladim igračima i uvijek mi daje savjete. Nadam se da ću dobiti priliku igrati na stoperu, ali u ovom trenutku sam sretan zbog toga što igram bilo gdje." zaključio je Gomez.