Bivši menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson, koji je s ovim klubom osvojio brojne trofeje, tvrdi kako je u 26 godina svog mandata u momčadi imao svega četiri igrača koje smatra svjetskom klasom.


Škot je s Unitedom osvojio, između ostalog, dvije Lige prvaka i trinaest premierligaških naslova, a iz svih tih uspješnih momčadi koje je vodio kao prave svjetske klase izdvojio je samo Paula Scholesa, Erica Cantonu, Cristiana Ronalda i Ryana Giggsa.

73-godišnji umirovljeni trener je Erica Cantonu opisao kao 'katalizatora', dodavši da je s njegovim dolaskom iz Leedsa 1992. godine Manchester United odmah osvojio titulu prvaka, zahvaljujući prije svega njegovoj nazočnosti na terenu, a ne samo golovima i asistencijama.

"Mlađi igrači koji su došli nakon toga, poput Ryana Giggsa i Paula Scholesa su bili jednostavno fantastični, a ono što njih dvojicu izdvaja u odnosu na ostale je i njihova dugotrajnost. Ima li još igrača koji su cijelu karijeru igrali u Premier ligi i na njihovoj razini? Nema nijednog, apsolutno nijednog. Naravno, Ronaldo je jednostavno kompletni genij od igrača." rekao je Ferguson za BBC.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Kapetani engleske reprezentacije Wayne Rooney i David Beckham, pa Roy Keane, Carlos Tevez, Rio Ferdinand i Peter Schmeichel su bili 'sjajni igrači' prema Fergusonovim riječima, ali ipak ne na razini ranije spomenute četvorke.

"Njih četvorica su se izdignuli iznad svega toga."

Cantona i Ferguson su zajedno osvojili Premier ligu četiri puta, a dva puta i dvostruku titulu, FA kup i Premier ligu.

Ferguson smatra kako je trenutni Unitedov menadžer Louis van Gaal povukao maestralan potez kada je imenovao Ryana Giggsa svojim asistentom. Četrdesetjednogodišnji Velšanin je pod Fergusonovim vodstvom osvojio 34 trofeja, čime je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti engleskog nogometa, da bi 2014. godine otišao u mirovinu.

A Ferguson, koji je u mirovinu otišao godinu dana ranije, kaže: "Louis je napravio sjajan izbor, zbog Ryanovog znanja, njegovog vremena u klubu i njegovih sposobnosti. Čini mi se da Ryan uživa u tome što ima priliku učiti od čovjeka s velikim iskustvom. To funkcionira."