Devetnaestogodišnji napadač James Wilson potpisao je novi četverogodišnji ugovor s Manchester Unitedom, klubom čiji je član od svoje sedme godine, a menadžer Louis van Gaal nazvao ga je tom prilikom jednog od najtalentiranijih mladih engleskih igrača.


Mladi napadač se probio u prvu momčad u vrijeme kad je na mjestu menadžera bio Ryan Giggs, krajem sezone 2013/2014, a njegov novi ugovor vrijedi do kraja lipnja 2019. godine.

"James je jedan od najtalentiranijih mladih engleskih igrača i sretni smo zbog toga što je on potpisao novi ugovor. On je vrlo talentiran napadač i ima oko za gol. Njegov razvoj ide u pravom smjeru i jasno je da je pred njim svijetla budućnost." rekao je Nizozemac.

Wilson, koji je u svom debiju u svibnju 2014. godine u utakmici protiv Hulla postigao dva gola, je nakon potpisivanja ugovora rekao: "U Unitedu sam od svoje sedme godine i uživao sam u svakom trenutku do sada. Odrastanje u ovom klubu je bilo nevjerojatno iskustvo i osjećam da je za moj igrački razvoj ostanak u Manchester Unitedu najbolja opcija. Presretan sam zbog potpisivanja novog ugovora i veselim se tome što ću biti dijelom ove momčadi još niz godina."


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Wilson ove sezone još nije dobivao priliku za igru. Nakon završetka prijelaznog roka bio je blizu odlaska na posudbu u neki klub iz Championshipa, što je bila želja i Louisa van Gaala, koji je smatrao da je to najbolja opcija za njega, ali Nizozemac je od tada promijenio  mišljenje.

"On je prirodna zamjena za Martiala, ali mislim da bi za njega bilo bolje kad bi više igrao. Ali, interesi Manchester Uniteda su uvijek ispred interesa pojedinačnih igrača, tako da sam dvojio oko toga pustiti ga na posudbu ili ne. Možda ćemo pričekati do prosinca i vidjeti kako ide našem klubu - hoćemo li i dalje biti u Ligi prvaka i Capital One kupu - jer će on možda dobivati više prilika za igru, jer ću morati više rotirati. Vidjeli ste što sam napravio u utakmici protiv Ipswicha (napravio je šest promjena u momčadi u odnosu na utakmicu prije toga). To se može napraviti i u drugiim utakmicama, tako da sam razgovarao s njim i mislim da ćemo pričekati do prosinca." dodao je Van Gaal.