Menadžer Chelsea Jose Mourinho još je jednom u svom stilu napao sebi najmržeg rivala Arsena Wengera, rekavši kako je on jedini menadžer u Premier ligi koji nije pod pritiskom i koji može raditi i pričati što god želi.


Mourinho nije želio komentirati odluku kojom je njegov napadač Diego Costa naknadno kažnjen s tri utakmice suspenzije zbog nasilnog ponašanja u utakmici protiv Arsenala, dok je stoperu Arsenala Gabrielu, koji je isključen zbog udaranja Coste bez lopte, suspenzija ukinuta, da bi bio kažnjen s jednom utakmicom zbog neprimjerenog ponašanja nakon isključenja.

Ipak, jasno je kako ta odluka nije dobro 'sjela' Portugalcu, koji je umjesto odgovora na pitanje o pritisku koji osjeća menadžer Newcastlea Steve McClaren na konferenciji za novinare pred međusobni susret s ovim klubom, ničim izazvan počeo pričati o Wengeru.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Mourinho nije želio imenom prozvati Wengera, na kojeg se referirao kao na 'kralja', ali je bilo jasno da priča o njemu.

"Mislim da u ovoj zemlji samo jedan menadžer nije pod pritiskom. Steve je pod pritiskom, ja sam pod pritiskom, Brendan je pod pritiskom, Pellegrini je pod pritiskom... Mi ne smijemo gubiti utakmice, mi ne smijemo biti ispod očekivanja. Postoji samo jedan koji iz nekog razloga nije na toj listi. Dobro za njega." rekao je Mourinho.

Na ponovljena pitanja novinara da imenuje menadžera o kojemu govori, odgovorio je: "Znate vi."

"On može pričati o sucima prije utakmice, može pričati o sucima nakon utakmice, može gurati ljude u njihovom tehničkom prostoru, može plakati ujutro, može plakati poslijepodne, ništa se ne događa. Može ne imati rezultate, zadržati posao, i dalje biti kralj. To je privilegija."

Mourinho je ustvrdio kako njegovi komentari nisu pretjerani, a na pitanje zašto misli da postoji takva nekonzistentnost, rekao je: "Dobro pitanje. Ja nemam teoriju. Imam samo realnost. Samo nešto što je realno i objektivno. Ako ja pričam u sucima, budem suspendiran. Ako ja gurnem menadžera u tehničkom prostoru, zabrane mi pristup stadionu. Ako pričam o igračima drugih klubova i tražim njihove suspenzije, ja sam u problemu. Stoga, jasno, činjenice su tu. Ja mu ne zavidim. To je dobro za njega."

Portugalac nikad do sada nije uspio slaviti u jednoj ligaškoj utakmici na gostovanju kod Newcastlea, a na pitanje zašto, odgovorio je: "Oni uvijek postignu gol više od nas."