Menadžer Chelsea Jose Mourinho je priznao kako trenutno prolazi kroz najlošije razdoblje u svojoj karijeri, budući da se njegova momčad muči s formom i u domaćem prvenstvu i u Ligi prvaka, gdje su u utorak poraženi na gostovanju kod njegovog bivšeg kluba Porta.


Branitelji naslova prvaka Engleske trenutno su sedma momčad gledano s dna ljestvice, sa samo osam osvojenih bodova iz sedam odigranih utakmica, a ovog vikenda očekuje ih dvoboj sa Southamptonom. Nakon poraza od Porta u Ligi prvaka počelo se govoriti i o nezadovoljstvu među igračima, no Mourinho je to opovrgnuo.

"Ovo mogu definirati kao najgore razdoblje u mojoj karijeri s najgorim rezultatima u karijeri. Prihvaćam to kao jedno fantastično iskustvo - iskustvo koje ne želim ponoviti. Želim da to završi sutra i da ponovno počnemo pobjeđivati. Mislim da ovo iskustvo dolazi prekasno u mojoj karijeri, petnaest godina prekasno, ali to je nešto što mi pomaže da budem bolji. Sjajno negativno iskustvo. Ovo je najgore razdoblje, najgori rezultati. Nikad nisam izgubio toliko puno utakmica, to je činjenica." rekao je Mourinho na konferenciji za novinare.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ali mi u svlačionici komuniciramo otvoreno. Nema nikakvih primadona koje plaču. Svi žele biti bolji i prihvaćaju kritiku, znaju svoj posao i znaju što nedostaje momčadi. Nitko to ne želi, ali to je realnost: kod drugog gola Porta, Maicon je trebao biti okružen s trojicom naših igrača, ali oni to nisu napravili. Oni su iznevjerili momčad. Ali oni to znaju. Razgovarali smo o tome jer pokušavamo ne praviti pogreške, a kad napravite pogreške onda morate razgovarati o tome.

Znate kako ja to zovem? U nogometu? 'Treniranje'. Treniranje. Mi razgovaramo o tome. Ako se to dogodi u prvom poluvremenu, onda o tome razgovaramo u poluvremenu. Ako se to dogodi u drugom poluvremenu, onda pričamo o tome sljedeći dan. Nikad nakon utakmice. Nikad. Ali ovdje pričamo otvoreno: 'Ti si napravio to', 'Ti si mogao napraviti ovo', 'Ti si mogao pomoći suigraču', 'Ja sam pogriješio, ali ti si mogao napraviti više kako bi kompenzirao tu pogrešku'... Ja u momčadi nemam primadona koje se ne smije kritizirati." nastavio je Mourinho.

Glasine o nezadovoljstvu u kampu počele su se širiti nakon što je Mourinho donio odluku da u Porto putuje bez nekoliko ključnih igrača: Oscara, Loica Remya i Radamela Falcaa.

"Moj pomoćnik Chris Jones, koji je ostao s igračima u Londonu i nije putovao s nama, mi je rekao da su oni radili fantastično dobro. To je bila prva reakcija. Oni su mogli ostati ovdje i ne pokazati motivaciju, ali budući da su znali da mogu biti dio momčadi već u sljedećoj utakmici, radili su vrlo naporno i dobro u utorak. Nije lako to raditi kad momčad igra, a vi niste dio momčadi, ali oni su pronašli motivaciju. Dakle, fantastično. Onda, u sljedećih nekoliko dana - normalan posao, dobar rad. Sa mnom svi dobro rade." dodao je Mourinho.

Danas je postalo poznato i kako će egipatski napadač Mohamed Salah na kraju sezone definitivno napustiti Chelsea, nakon što je Roma iskoristila opciju kojom je njegova posudba pretvorena u trajni transfer.