Menadžer Chelsea Jose Mourinho je nakon poraza od Southamptona, već petog u deset ovosezonskih utakmica, izjavio kako će ga klub morati otpustiti ako želi, jer on neće dati ostavku. Uslijedila je podrška iz kluba, ali što se doista krije iza toga.


Ukoliko bi Mourinho sam priznao kako mu ne ide najbolje i otišao iz kluba, ostao bi bez posla i novčane nadoknade, ali ukoliko bi ga se klub sam poželio riješiti, to bi Romana Abramovicha koštalo 52,5 milijuna eura. Tolika odštetna kompenzacija stoji u novom četverogodišnjem ugovoru kojega je Mourinho potpisao prije samo mjesec dana. Je li taj novac razlog čvrste klupske podrške Mourinhu, možemo samo nagađati, ali ukoliko Portugalac do kraja sezone ipak nekako dovede momčad do jednog od prva četiri mjesta, financijska šteta će biti puno manja nego što iznosi njegova odšteta u slučaju otkaza.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ne bi to, ipak, bilo prvi put da Chelsea plaća ogromne odštete trenerima kojih se poželi riješiti. Luiz Felipe Scolari tako je 2009. godine nakon otkaza dobio odštetu u iznosu od 18 milijuna eura, Andre Villas-Boas je tri godine kasnije dobio 17 milijuna eura, a Carlo Ancelotti je imao još samo godinu dana ugovora kad je 2011. godine dobio otkaz i odštetu u iznosu od 'samo' 8,5 milijuna eura.