Engleski premierligaš Aston Villa potvrdio je večeras kako će nasljednik na mjestu menadžera njihove momčadi biti francuski trener Remi Garde, koji će na toj poziciji naslijediti prošlog vikenda otpuštenog Tima Sherwooda.


Iako je Aston Villa u posljednje vrijeme postala prepoznatljiva po čestom mijenjanju menadžera, pa im je Francuz šesti od kolovoza 2010. godine, s njim je dogovorena suradnja do kraja sezone 2018/2019.

Garde, koji je tijekom igračke karijere nosio i dres londonskog Arsenala, je trenirao Lyon od 2011. do 2014. godine, što mu je ujedno bio i jedini trenerski posao do sada. Tijekom tog razdoblja osvojio je francuski kup, a taj klub je napustio iz osobnih razloga.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Aston Villa večeras igra premierligašku utakmicu protiv Tottenhama, no Garde će tu utakmicu gledati s tribina White Hart Lanea.

"Nevjerojatna mi je čast biti menadžer tako velikog kluba kakav je Aston Villa. Imao sam iznimno pozitivne razgovore s vlasnikom Randyem Lernerom i izvršnim predsjednikom Tomom Foxom. Oni imaju ambiciozne planove za klub i uzbuđen sam zbog toga što su se okrenuli meni kako bih te planove realizirao. Jasno je da je pred nama težak zadatak, ali veselim se tom izazovu uz pomoć svih koji vole Aston Villu." rekao je Garde za službenu stranicu Aston Ville.