Menadžer Chelsea Jose Mourinho, koji više nije toliko siguran u svoju poziciju na klupi, nakon sinoćnjeg poraza od Leicestera je optužio svoje igrače da su 'izdali njegov rad', te kaže kako su možda prošle sezone samo zahvaljujući njemu odigrali iznad svojih mogućnosti i osvojili titulu.


Golovima Riyada Mahreza i Jamiea Vardya Leicester je stigao do pobjede, nakon koje Mourinho nije štedio svoje igrače, pa je ustvrdio kako se nijedan od njih nema pravo nazivati superzvijezdom, kako se Diego Costa plaši ući u poziciju za postizanje gola, dodavši kako je Eden Hazard sam odlučio napustiti igru nakon ozljede.

Kad je njegova budućnost u pitanju, Portugalac je zvučao puno nesigurnije nego prethodnih tjedana, pa sada kaže kako se može samo nadati da će ga vlasnik Roman Abramovich htjeti zadržati na poziciji menadžera.

"Osjećam da je moj rad izdan. Radio sam četiri dana na pripremi ove utakmice, pripremio sam sve vezano za protivnika, identificirao sam četiri kretnje iz kojih postižu gotovo sve svoje golove. Moji igrači su dobili sve te informacije na treninzima u posljednja tri dana i od četiri situacije koje sam identificirao kao prijetnje, primili su i prvi i drugi gol."

"Nekad se uhvatim razmišljajući kako sam možda prošle sezone ja napravio nevjerojatan posao i doveo igrače na razinu koja nije njihova, a ako je to istina, doveo sam ih na razinu koju oni ne mogu zadržati ako nemaju super motivaciju da su lideri i gotovo prvaci. To je jedna mogućnost.

Druga mogućnost je da smo ove sezone započeli toliko loše individualno i kolektivno, da je niz loših rezultata u Premier ligi doveo igrače u poziciju na ljestvici gdje se ne plaše ispadanja iz lige, jer osjećaju da oni ne pripadaju u borbu za opstanak, ali gdje nemaju ni motivaciju za postati prvaci ili biti među prve četiri momčadi. Jedna od tih mogućnosti može biti realna."

"Ne mislim da u ovom trenutku oni mogu osjećati kako su vrhunski igrači ili da su superzvijezde, ne mislim da to mogu. Moraju biti skromni, u ovom trenutku se trebaju ugledati na momke iz Leicestera i gledati njih kao zvijezde, kao vrhunske igrače. Morate ih pogledati i biti skromni.

Moraju pogledati Sunderland i Watford, protiv kojih igramo u sljedeće dvije utakmice i reći 'Eh, mi smo na istoj razini. Ja nisam superzvijezda, ja nisam igrač sezone, ja nisam svjetski prvak, ja nisam osvajač Lige prvaka. U ovom trenutku, ja sam na njihovoj razini'.

Igrači moraju ostati čvrsto na zemlji i biti skromni. Ako im to ne udara na ponos, jer mene jeste. Moj je ponos udaren, jer ja sebe smatram vrlo dobrim profesionalcem. Moramo biti skromni."


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Na pitanje je li 100% siguran da će još uvijek biti menadžer Chelsea kad počne utakmica protiv Sunderlanda u subotu na Stamford Bridgeu, Mourinho je odgovorio: "Jedino što mogu reći je da želim biti. Želim biti. Jasno. Ja nemam nikakvih dvojbi i mislim da me znate dovoljno dobro, tri godine ovaj put, plus tri godine ranije, dakle šest godina sam s vama i mislim da me poznajete dovoljno dobro da biste znali da se ja ne plašim velikih izazova. Ja želim ostati i nadam se da i gospodin Abramovich i uprava žele da ostanem, jer ja želim ostati."

U 31. minuti sinoćnje utakmice Hazarda je morao zamijeniti Pedro nakon jednog starta Jamiea Vardya i neugodnog pada na tlo, a Mourinho je o tome rekao: "On je donio odluku da izađe u nekoliko sekundi. Bio je na tlu, izašao je iz igre i rekao da ne može igrati. Nekoliko sekundi kasnije kaže kako će ipak probati, a onda dvije sekunde kasnije ili dva koraka kasnije odluči napustiti teren."

Veliki problem za Mourinha je i loša forma Diega Coste.

"Mislim da Diega Coste nedostatak samopozdanja pred golom tjera na druge dijelove terena. Kad je pred golom, ne zabija, nije svjež i učinkovit kao prošle sezone i zbog toga bježi od šesnaesterca. Njegove kretnje su po svim dijelovima terena, od centra do krila, uvlači se duboko. Stoga, kad sam vidio tu situaciju da Diego napušta šesnaesterac, uveo sam u igru Remya."

Mourinho je priznao da su male nade koje je Chelsea imao u borbi za top četiri pozicije sada nestale, ali je odbacio strahove od ispadanja iz lige: "Prihvaćam činjenicu da smo sada u zoni ispadanja, ali ne prihvaćam da smo u borbi za opstanak. Da biste bili u borbi za opstanak, morate osjetiti da ćete biti tu jedan, dva, tri ili četiri mjeseca."