Zvijezda londonskog West Hama Dimitri Payet u centru je pažnje ljubitelja engleskog nogometa proteklih tjedana zbog svojih sjajnih slobodnih udaraca, a francuski reprezentativac otkrio je kako ih je prestao vježbati u siječnju, jer je osjetio kako je pronašao pravu formulu.


"Radio sam vrlo naporno na izvođenju slobodnih udaraca ranije ove sezone, sve do utakmice protiv Bournemoutha kad sam zabio gol. Od te utakmice više ih nisam trenirao, jer sam bio zadovoljan načinom na koji udaram loptu, tako da samo i dalje nastavljam istom tehnikom, pa sada samo izvedem nekoliko slobodnjaka na zagrijavanju prije svake utakmice." rekao je Payet za službenu stranicu West Hama.

Dvadesetdevetogodišnji veznjak je zabio, asistirao ili u nekim slučajevima napravio oboje, u sedam od posljednjih osam utakmica West Hama u svim natjecanjima, a povratak u reprezentaciju također je obilježio sjajnim slobodnim udarcem.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Govoreći o golu koji je postigao iz slobodnog udarca u susretu protiv Crystal Palacea proteklog vikenda, nakon čega ga je Aaron Creswell nazvao najboljim izvođačem slobodnih udaraca na svijetu, Payet je rekao: "Nisam je posebno udario tražeći takav efekt prilikom leta lopte, ali udario sam loptu vrlo snažno i znao sam da ako vratar krene u drugu stranu, neće se imati vremena vratiti. Ali moram reći da sam i sam iznenađen putanjom koju je lopta imala. Obično kad opalim loptu znam ide li u gol ili ne i nekad počnem odmah slaviti, ali ovog puta sam isprva mislio da će otići preko gola, no onda se spustila."

Ipak, njegov najdraži gol iz slobodnog udarca je onaj u dresu reprezentacije u prijateljskom susretu protiv Rusije krajem ožujka.

"Taj je bio poseban, jer je taj dan bio moj rođendan, a i bio je iz najveće udaljenosti. Putanja lopte je bila slična kao kod gola Manchester Unitedu i mislim da je to bio predivan gol."