Nakon remija u gradskom remiju s Crystal Palaceom, West Ham ovog vikenda očekuje još jedan gradski rival, ali ovog puta puno kvalitetniji protivnik, Arsenal, a Slaven Bilić je uvjeren kako njegova momčad može još jednom pobijediti Topnike, nakon što su to napravili u prvom kolu sezone.


Arsenal će u subotu poslijepodne po posljednji put posjetiti Upton Park s nadom da može osvojiti sva tri boda i ostati u utrci za naslov prvaka, od kojeg Arsene Wenger još uvijek ne želi odustati, ali i Čekićari imaju svoje planove - oni u svojoj prvoj sezoni na Olimpijskom stadionu žele igrati Ligu prvaka.

"Naša forma i pozicija na ljestvici nas čini prilično samouvjerenima. Utakmica iz prvog kola je bila davno, ali lijepo je znati da smo ih već pobijedili ove sezone. Ipak, to nema nikakve veze s ovom utakmicom. Arsenalova momčad ima veliku brzinu i vještinu i vrlo su opasni, posebno početkom utakmica." rekao je Bilić na konferenciji za novinare.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Sezona se primiče kraju i ovo je jako važna utakmica i za njih i za nas. I jedni i drugi smo u borbi za mjesta u Europi, a oni pokušavaju osvojiti i naslov prvaka. Priznali su kako za taj uspjeh moraju pobijediti sve utakmice do kraja, tako da je ovo velika utakmica i ulog je veliki. Oni su rekli da im trebaju tri boda, a trebaju i nama kako bismo ostali u utrci, tako da bi to trebala biti doista dobra nogometna utakmica." dodao je Bilić.

West Ham je dugo ove sezone imao niz problema s ozljedama, no to je sada uglavnom sanirano, pa Bilić ovog vikenda ne može računati samo na Jamesa Collinsa i Sama Byrama.

"U dobrom smo stanju u ovom trenutku. Samo James Collins i Sam Byram nisu trenirali s nama već nekoliko tjedana. Obojica će trenirati s nama sutra, ali naravno da je prerano za njihov povratak u momčad već u subotu, no oni će se vratiti prije kraja sezone." zaključio je Bilić.