Bivši menadžer Chelsea Jose Mourinho je opovrgnuo glasine o tome kako je već potpisao predugovor s Manchester Unitedom, ali je potvrdio kako se namjerava od ljeta vratiti trenerskom poslu, i to po mogućnosti u Premier ligi.


Mourinha se još od siječnja i odlaska iz Chelsea povezuje s Manchester Unitedom, iako Louis van Gaal ima još godinu dana ugovora s klubom sa Old Trafforda.

Kako glasine od tada ne prestaju, a prerasle su čak i u tvrdnje da je već potpisao predugovor i s čelnicima kluba pravi planove za prijelazni rok, Portugalac se konačno odlučio i sam oglasiti.

"Louis van Gaal je moj prijatelj, surađivao sam s njim nekoliko godina. Mene se stalno povezuje s nekim poslovima i na ljeto ću imati posao, ali u ovom trenutku vam mogu garantirati da nemam ugovor s bilo kojim klubom. Ja nisam u poziciji da odbijam poslove. U poziciji sam da analiziram. U poziciji sam da budem otvoren za bilo koji klub ili reprezentaciju." rekao je Mourinho za Sky Sports.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Nakon što je na njegovu adresu proteklog tjedna stigla ponuda čak i od sirijskog nogometnog saveza, Mourinho je naglasio kako želi stabilnost sa svojom obitelji, a nakon što su tako dugo bili u Engleskoj, volio bi nastaviti raditi u Premier ligi.

"Moram biti iskren, ako bude moguće volio bih raditi u klupskom nogometu, ali moram analizirati sve i vidjeti što je najbolje za moju karijeru. Volio bih nastaviti raditi u Engleskoj. Volim ovu zemlju, volim nogomet ovdje, moja obitelj je ovdje stabilna i sretna. Ako bude moguće, da, to će biti moj prvi izbor." dodao je Mourinho.