Iako dio navijača Arsenala, ali i neki suvlasnici kluba, već nekoliko godina zazivaju njegov odlazak, Arsene Wenger se ne da tako lako otjerati s Emiratesa, te najavljuje kako će i sljedeće sezone biti menadžer ovog londonskog kluba.


Novinari su na današnjoj konferenciji za novinare još jednom razljutili Wengera pitanjem o mogućem odlasku, na što je on odgovorio: "Ne želim se ponovno vraćati na tu temu. Ja uvijek poštujem svoj ugovor.", a na inzistiranje novinara da odgovori na pitanje postoji li ikakva šansa da napusti Arsenal ovog ljeta, dodao je: "Gledajte, već sam vam odgovorio na to pitanje."

Na sutrašnjoj utakmici protiv West Bromwich Albiona očekuje se oko 50.000 navijača, što znači da će oko 10.000 mjesta na Emiratesu ostati prazno. Radi se više o apatiji nego o bojkotu, ali je i jasna poruka čelnicima kluba da su navijači siti Wengerovih promašaja i izgubljenih sezona.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Gledajte, svi imaju pravo raditi što god žele sa svojim sezonskim ulaznicama. Mi moramo živjeti s time. Utakmica se igra u četvrtak navečer, što je neuobičajen termin. Upravo smo ostvarili jedan razočaravajući rezultat na domaćem terenu, pa možda i to igra ulogu. Možda su navijači razočarani, ali mi se moramo koncentrirati na svoj posao. Uloga emocija u našoj igri je uvijek velika, ali se emocije i vrlo brzo mijenjaju. Na nama je da to promijenimo." rekao je Wenger.

Engleski reprezentativac Jack Wilshere odigrao je utakmicu protiv mlade momčadi West Bromwich Albiona u ponedjeljak, ali neće biti u momčadi protiv seniorske momčadi istog protivnika u četvrtak navečer, no Wenger je ostavio otvorenu mogućnost za njegov povratak u momčad u utakmici protiv Sunderlanda u nedjelju. Francuz je potvrdio kako se treninzima vratio i Santi Cazorla.