Menadžer Manchester Citya Pep Guardiola je potvrdio kako Joe Hart neće biti njegov prvi izbor ove sezone, te može slobodno otići iz kluba ako to želi.


Guardiola je ostavio engleskog reprezentativnog vratara na klupi u prve dvije utakmice sezone, koje je započeo Willy Caballero, a ovih dana bi iz Barcelone trebao stići i Claudio Bravo.

Dvadesetdevetogodišnji Hart, jedan od najdugovječnijih i najstandardnijih igrača Manchester Citya u posljednjem desetljeću tako je postao žrtva dolaska Guardiole, trenera koji je poznat po tome da s vremena na vrijeme iz svojih momčadi izbaci nekoga od naizgled najstandardnijih igrača kako bi pokazao svoj autoritet.

Na pitanje može li Hart otići iz kluba ako to želi, Guardiola je na konferenciji za novinare rekao: "Da, naravno. Ja želim da igrači budu sretni. Ne želim da igrači ostaju ovdje ako to ne žele. Svi igrači ovdje imaju ugovor. Oni odlučuju o svojoj budućnosti jer imaju ugovor. Ako žele ostati, neka ostanu i borit ćemo se zajedno. Ako žele otići jer žele igrati svaku utakmicu - ne govorim o Joeu, govorim o svim igračima u momčadi - ja želim živjeti i raditi s igračima koji žele ostati."


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Hart je bio prvi izbor u Manchester Cityu u proteklih šest sezona, pridonijevši osvajanju dva premierligaška naslova, dva liga kupa i jednog FA kupa. Međutim, iza sebe ima loš nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj, gdje je bio krivac za golove protiv Walesa i Islanda. No, to nije glavni razlog zbog kojeg ga je Španjolac otpisao.

Guardiola je elaborirao kako Harta ne želi u svojoj momčadi zbog njegove loše igre nogom: "Prvo što tražite kod vratara jeste da dobro brani, da čuva loptu. Za mene je to najvažnije. Ali, nakon toga, mora znati i igrati loptom, mora nam pomoći stvarati igru. Zbog toga sam ovdje."