Engleski prvoligaši su zadnjeg dana ljetnog prijelaznog roka potrošili više od 184 milijuna eura i tako dosegnuli rekordnih 1,384 milijardi eura u cijelom prijelaznom roku.


Momčadi Premier Laegue su zajedno potrošile 1.194 milijardi eura do 8,30 sati u srijedu 31. kolovoza, premašivši prošlogodišnji iznos od 1,033 milijuna eura, prenosi BBC.

Trinaest prvoligaša je ove godine srušilo vlastite rekorde u transferima, a jedan od razloga ovako povećane potrošnje je činjenica da je dvadeset klubova Premier League zaradilo rekordnih 6,06 milijardi funti od prodaje televizijskih prava ove sezone.

Kao što je bio slučaj prijašnjih godina, povećanje prihoda od prodaje televizijskih prava, počevši od ove sezone, je glavni pokretač ove potrošačke moći u prijelaznom roku, kazao je Dan Jones, partner u reviziijskoj tvrtki Deloitte.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Rekordni transfer u visini od 105 milijuna eura ostvario je ove sezone Manchester United koji je iz Juventusa doveo Paula Pogbu. Sljedeći po visokim transferima je Manchester City koji je Evertonu platio za Johna Stonesa 56,5 milijuna eura i Schalkeu 44 milijuna eura za Leroya Sanea. Sljedi Arsenal koji je za Shkodrana Mustafija (Valencia) i Granita Xhaku (Borussia  Mönchengladbach) izdvojio ukupno 83 miljuna eura. Chelsea je platio 40 miljuna eura za Davida Luiza PSG-u i 39 milijuna Marseillu za Michyja Batshuayija, a Liverpool također 40 milijuna eura Southamptonu za Sadia Manea. Tottenham je doveo Moussu Sissoka  iz Newcastlea za 35 milijuna eura, a za isti iznos je N'Golo Kante prešao iz Leicester Cityja u Chelsea.

/HRT/EuroNogomet/