Izostavljanje Waynea Rooneya iz momčadi za derbi protiv Chelsea dovelo je do špeulacija o njegovom odlasku iz Manchester Uniteda, ali menadžer tog kluba Jose Mourinho kaže kako ga nema namjeru prodavati.


Tridesetogodišnji engleski reprezentativac je bio standardni član početne postave u prvih pet premierligaških utakmica ove sezone, ali je u posljednje tri utakmice bio na klupi, eventualno ulazivši u igru u posljednjim minutama.

Na pitanje novinara Sky Sportsa hoće li biti dovoljno nemilosrdan da proda Rooneya, Mourinho je rekao: "Ne, nikada. Ja nikad neću donijeti takvu odluku. Igrač njegove stature, igrač koji ima takvu povijest u klubu se nikad neće dovesti u situaciju da klub ili menadžer žele donijeti takvu odluku za njega.

Ja sam ga posjeo na klupu tri utakmice u nizu. To je teško za njega, teško je za mene. Teško je biti tako nemilosrdan i staviti interese momčadi ispred igrača, njegovog prestiža, statusa. U ovom slučaju čak i legende. Staviti na klupu igrača koji iza sebe ima takve brojke, u klubu, u reprezentaciji, je teško.

Ali, u ovom poslu koji vode ljudi, nekad donesete ispravne odluke, nekad pogrešne, ali mi po mom mišljenju uvijek donosimo odluke koje su najbolje za momčad."

Mourinho smatra i kako je Rooney na neki način žrtva svog vlastitog uspjeha iz proteklih godina, jer je na taj način podignuo očekivanja ljudi o onome što on može napraviti.

U posljednjoj utakmici koju je u dresu engleske reprezentacije počeo od prve minute, protiv Malte, Rooneyu je čak i zviždao jedan dio domaćih navijača, da bi u utakmici protiv Slovenije bio na klupi.

"Za mene, to je problem. Mislim da se to u ovoj državi događa svima. To je jednostavno vaša priroda - vi gradite ljude i vi ubijate ljude, ponovno ih gradite i ponovno ih uništavate. A ja mislim da je priroda posla jednostavno takva." dodao je Mourinho.