Dvadesetčetverogodišnji nogometaš Liverpoola Jon Flanagan ovog ljeta ima novu priliku nametnuti se menadžeru Jürgenu Kloppu nakon prebrođenih problema s ozljedama, te je odlučan u namjeri da tu priliku i iskoristi na najbolji način.


Flanagan je proteklu sezonu proveo na posudbi u Burnleyu, nakon što su njegove dvije prethodne sezone obilježile teške ozljede, ali sada kada se potpuno zdrav vratio u svoj matični klub želi postati važan dio Kloppove momčadi.

"Sjajan je osjećaj vratiti se ovdje. Jasno je da je ovo tek prvi dan priprema za novu sezonu, ali drago mi je da sam tu, spreman sam za rad.

Radio sam i tijekom ljeta, pokušavao ostati u formi i spreman. Znamo da će predsezona biti teška i važno mi je bilo doći ovdje u pravoj kondiciji.

Jedva čekam početak. Mislim da je ovo za mene sasvim novi start. Imao sam nekoliko ozljeda, ali nadam se da je to sada prošlost i da mogu pokazati što znam." rekao je Flanagan za Liverpoolfc.com

Flanagan je prošle sezone odigrao samo deset utakmica u svim natjecanjima za Burnley, ali izvukao je puno pozitivnih stvari iz razdoblja provedenog na Turf Mooru.

"Najvažnija stvar zbog koje sam otišao tamo jeste igrati nogomet. Nisam igrao onoliko koliko sam želio, ali odlazak tamo i svakodnevno treniranje su učinili da se osjetim spremnim. Vraćam se ovdje nakon punih godinu dana treniranja pod punim opterećenjem koljena, tako da je sve u redu. Protekle dvije predsezone su bile pune početaka i prekida, tako da ovu doista moram odraditi u potpunosti i ostati zdrav." dodao je Flanagan.