Danski reprezentativac Christian Eriksen kaže kako bi volio da je imao više kontrole nad vlastitom budućnošću nakon što je propustio željeni transfer u redove madridskog Reala ovog ljeta.


Veznjak Tottenhama je u lipnju rekao kako je spreman za nove izazove, ali nakon što je prijelazni rok jučer završio, on je i dalje igrač engleskog kluba.

"Volio bih da sam mogao odlučiti sam, kao što to možete na Football manageru, ali nažalost to nije moguće. Ne mislim da sam pogriješio kad sam rekao da sam spreman za novi izazov, ali ovo je nogomet, a nikad ne znate što će se u njemu dogoditi. Puno toga utječe na ishod." rekao je Eriksen, koji se s reprezentacijom Danske priprema za utakmice protiv Gibraltara i Gruzije.

Eriksen je do sada započeo dvije od četiri ligaške utakmice Tottenhama, ušavši s klupe u preostale dvije. On kaže kako bi bilo bolje da prijelazni rok u cijeloj Europi završava u isto vrijeme, te da razumije menadžera Mauricija Pochettina.

"Mislim da bi većina engleskih klubova voljela da prijelazni rok završava za njih kao i za ostale države. Nezgodna je situacija za trenera kad ne zna koje će igrače imati na raspolaganju. Volio bih da sam igrao sve utakmice od početka, ali morate pitati trenera zašto nisam."

Dvadesetsedmogodišnji nogometaš, koji je u Tottenhamu od 2013. godine, kaže kako sve ovoljetne špekulacije oko njegove budućnosti na njega nisu utjecale.

"Meni nije problem isprazniti glavu i pobjeći od toga. Ne čitam puno od onoga što se napiše. Ovaj posao radim već puno godina i bilo je puno glasina. Puno se toga pisalo, da tražim kuću u Madridu i tako dalje, ali to uopće ne utječe na moj život. Ljetni odmor je bio sjajan. Išli smo u Aziju. Uvijek je lijepo putovati na drugu stranu svijeta." dodao je Eriksen.