Menadžer Manchester Citya Pep Guardiola izjavio je za klupski internet portal kako je belgijski reprezentativac Kevin de Bruyne trenutno najbolji vezni nogometaš na svijetu.


Playmaker Citya, koji je ovih dana proglašen najboljim nogometašem Premier lige u sezoni 2019/2020 u izboru udruge profesionalnih nogometaša, je protekle sezone upisao rekordnih dvadeset asistencija.

"On je igrač svjetske klase, jedan od najboljijh igrača koje sam trenirao u karijeri. U ovom trenutku, on je najbolji na svijetu. Trenutno je najbolji vezni nogometaš na svijetu." rekao je Guardiola.

Bivši kapetan Citya Vincent Kompany vjeruje kako je upravo Guardiola bio savršen trener za De Bruynea i ono što mu je trebalo da ga učini jednim od najboljih nogometaša na svijetu.

"Mislim da, da biste izvukli ono najbolje iz Kevina, morate igrati na određeni način. Nikad nećete izvući ono najbolje iz njega ako niste napadački orijentirana momčad i mislim napadačka u svakom smislu - presing, posjed lopte... Stoga, kad je u pitanju Kevinov dolazak u City i suradnja s Pepom, križanje njihovih puteva je za njega bio savršen rasplet. Ne mislim da bi izvukao maksimum iz svoje karijere da nije radio s Pepom." rekao je njegov bivši suigrač.  

De Bruyne, koji je u Manchester City stigao iz Wolfsburga godinu dana prije Guardiolinog dolaska u klub, također smatra kako mu odgovara stil igre ove momčadi.

"Za mene je stil igre najvažniji. Volim igrati nogomet na način na koji ga mi igramo - napadački, s loptom na tlu, s puno intenziteta. Kao igrač, morate naći momčad čiji vam stil igre odgovara. Na kraju dana, morate uživati u onom što radite i ako uživate igrat ćete bolje." rekao je dvadesetdevetogodišnji veznjak, koji je prošle sezone postigao i 16 golova u svim natjecanjima.

De Bruyne, koji ima još tri godine ugovora s Manchester Cityem, se odlično skrasio u ovom klubu nakon nesretnog razdoblja u Chelseau u ranijoj fazi karijere.

"Uživam u ovom razdoblju provedenom ovdje. Ja sam jako sretan, moja obitelj je sretna, tako da nema ništa na što bih se mogao požaliti." zaključio je De Bruyne.